Träningsplaner vecka 28

Nu är det dags att ta tag i maratonträningen på riktigt. Jag har kommit över förkylningen, förra veckan tränade jag på bra, men nu ska jag steppa upp träningen. Följa min maratonplan, göra mina långpass, springa intervaller och vara fokuserad. Inte skippa pass, inte göra kortare pass, nu är det fullt fokus som gäller. För att jag ska kunna vara fokuserad, gäller det att jag har en plan. Inte bara göra vad jag känner för, utan ha en tydlig struktur för varje vecka. Vilka pass ska göras, vad är syftet med passen och vad vill jag uppnå den veckan. Kanske inte den roligaste eller mest inspirerande träningen att göra alltid, men träna på känsla kan jag göra i höst. Efter maraton.

träningsplaner vecka 28

Träningsplaner vecka 28

Måndag: styrketräning
Tisdag: cykel
Onsdag: vila
Torsdag: löpning, intervaller
Fredag: löpning, distanspass
Lördag: vila
Söndag: löpning, långpass

Veckan börjar med något så ovanligt för mig som cykling. Jag planerar en lång cykeltur, ungefär 30 kilometer. Inte söndagscykling, utan cykling som att få upp pulsen och flåset. Ta i rejält och trampa på. Hur smart det sedan är att göra det dagen efter ett styrketräningspass, återstår att se. Tanken med passet är få till ett långt pass, vara ute länge, men inte lika slitigt för kroppen som ett lika långt löppass skulle vara. Ha lägre puls och mindre stötar och belastning för kroppen.

Den här veckan ser jag framemot att springa långt. Förra veckan blev det 14,5 kilometer på långpasset och nu vill jag springa upp mot 20. Syftet med den här veckans löpning är att få tillbaka känslan att jag fortfarande kan. Få till bra pass som ökar självförtroendet. Av den orsaken har jag också bestämt att inte springa mitt testlopp i juli. Jag har inte tränat för att få en snabbare tid och jag vet att jag bara blir besviken om jag gör en sämre tid. Jag vill inte få det svart på vitt att jag är i sämre form än i juni. Jag vet det och väljer att blicka framåt i stället.

Vad tränar du i veckan?
1

2 tankar kring ”Träningsplaner vecka 28

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Träna på att lata sig 🙂 Det är också bra! Jag kan träna för din skull också 🙂

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *