Höstlöpning och ledig helg

För ett tag sedan skrev jag att jag inte var redo för hösten. Höstlöpning däremot, är en helt annan sak. Kanske jag gillar hösten i alla fall? Det är så vackert ute med alla fina färger. Det fungerar bra att springa. Det är inte ännu den perioden när det är regn och rusk, utan det är solsken och bra väder. Jag hade säkert kunnat springa i t-shirt idag, men jag fegade och tänkte att inte kan man väl springa i t-shirt den 12e oktober? Borde det inte vara tid för mössa och vantar?

höstlöpning som bäst

Idag sprang jag direkt jag kom hem från jobbet. Klockan var kanske halv fem när jag var ombytt och ute genom dörren. Jag funderade ifall jag hade för lite kläder på mig när jag hade långa tights och en långärmad tröja. Borde jag istället haft en jacka? Det visade sig att jag snarare hade för mycket kläder på mig, för jag blev svettig nästan genast. Jag mötte en annan löpare som hade shorts och t-shirt på sig. Såå varmt var det inte.

Nu är den bästa tiden för höstlöpning. Det är ännu löv i träden. Det är varmt, eller det är i alla fall inte så kallt att jag behöver mössa och vantar. Jag klarar mig fortfarande med ett lager kläder. Det är vackert i naturen och det är ljust. Luften är krispig, marken är bar och allt är härligt. Om en vecka lär jag säkert svära över hösten och över hur det alltid regnar, men för tillfället tänker jag njuta.

Jag är dessutom ledig i helgen och det har lovats bra väder. Söndagen verkar vara som gjord för långpass, men jag tror att jag är tvungen att nöja mig med ett kortare pass. Även om kroppen känns bra och återhämtad efter maraton, ska jag vara förnuftigt och inte springa för långt för snabbt. Jag har sprungit två gånger sedan maraton, plus att jag tränat annat, men det känns inte vettigt att direkt dra ut på en långrunda. Men kanske tio kilometer är lämpligt?

Tycker du om höstlöpning?

 

1

4 tankar kring ”Höstlöpning och ledig helg

 1. Hannas krypin

  Igår var det alldeles underbart att springa! Det kändes nästan som sommar. Jag körde också i långa tights och tröja men idag på loppet blir det långärmad tröja och korta tights samt kompressionsstrumpor.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Lycka till på loppet! På lopp brukar jag också springa med mindre kläder än jag normalt skulle göra. Jag tänker att jag tar ut mig mer på lopp, springer fortare och därför också har varmare 🙂

   Svara
 2. Åsa och livet

  Älskar älskar älskar höstlöpning! Gärna regn och rusk och mörker också!
  Men mitt liv fortsätter att trilskas när det gäller tid, så det blir mer fokus på barn och badrumsyoga.
  Men det är bra det med!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tiden är alltid ett problem… Jag vill hinna med allt, men det är svårt att få tiden att räcka till. Kul att du var i Finland förresten, synd att det inte var i Åbo så hade vi kunnat ses 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *