Ironman Hawaii

Som bäst pågår världsmästerskapen i triathlon, Ironman på Hawaii. Jag som inte ens kan simma ordentligt drömmer om att vara där. Drömmen om triathlon finns fortfarande och blir starkare hela tiden. Men den där jäkla simningen alltså. Det är det som stoppar mig. Det är en alldeles för hög tröskel och jag vet inte hur jag ska börja. Jag har en baddräkt, men jag hittar hela tiden på ursäkter till varför jag inte kan gå till simhallen. Jag har inte glasögon. Mina ögon blir irriterade. Det är kallt i bassängen. Det är dyrt. Det är krångligt att ta sig till simhallen. Ursäkter på ursäkter på ursäkter.

Jag tycker om att cykla och jag tror att jag skulle tycka om det ännu mer om jag hade en landsvägscykel. Jag tycker om att springa. Det är inte där problemet ligger. Inte ens distanserna skrämmer mig. Det är simningen som är problemet. Även om jag skulle lära mig simtekniken, återstår fortfarande problemet att jag inte tycker om att bli blöt och kall. Plus att jag är rädd för öppet vatten. Alla fiskar som kan bita mig. Alla andra monster som gömmer sig i havet 🙂

Hur lär man sig att tycka om simning? Är det bara att öva och öva tills man tycker om det? Jag har i och för sig inte  övat. Jag har inte ens försökt. Jag har i två år skrivit om att jag ska börja simma. Hur många gånger har jag simmat? Noll. Är det bara att inse att Ironman kanske inte är för mig?

 

1

2 tankar kring ”Ironman Hawaii

 1. Fredrika

  Finns det triathlon klubber i närheten? Har en kollega som började med tri o hon simmar samman med klubben. Kanske lättare om det är ett pass du ska gå till, på samma sätt som zumban.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag är ganska så säker på att det inte finns en triathlonklubb i Pargas i alla fall. Tror att det finns i Åbo i samband med Turun Urheiluliitto, men tröskeln är VÄLDIGT hög för att jag skulle gå med. Jag vågar inte ens springa med en löpargrupp och då kan jag ju ändå springa. Triathlonklubbar, känns för dem som tja, kan…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *