Sammanfattning av oktober

Oktober blev en nystart i träningen efter mitt maraton och förkylningen som följde. Tyvärr har det inte riktigt blivit den nystarten jag velat ha. Jag får kämpa för att få till träningspassen och motivationen hänger mycket på hur bra mina pass går. Formen går upp och ner för varje pass. När jag kollar i träningsdagboken ser jag ju att jag tränat, men passen är sisådär. Det är främst löpningen som inte alls har något flyt. Det blev ynka 48 kilometer löpning under oktober, och det är det minsta totalen jag sprungit under hela året. Under sommaren när jag tränade för mitt maraton, sprang jag 48 kilometer och mer per vecka.

Jag vet inte om jag hade för höga förväntningar, eller varför jag känner mig besviken. Eller jag är väl inte ens besviken, det är bara en konstig känsla. Jag är så van att träna mycket, att det flyter på. Jag har en plan, jag vet vad jag ska göra för pass, jag gör dem. Ibland går det bra, ibland sämre, men jag får ändå till det. Det är kanske avsaknaden av ett mål och en plan som är problemet. Nu har jag svårt att vara nöjd för jag vet inte när jag är ”klar”. Jag bara gör och har inget att checka av mot. Intervaller check. Långpass check. Styrketräning check. Vila check. Nu flummar jag mest runt utan mål eller riktning. Vilket säkert är bra det med, men kanske inte för mig.

oktober sammanfattning

Jag tror jag ska försöka styra upp träningen mer för november. Göra upp en plan för varje vecka, vad ska jag träna den veckan på basen av hur övriga livet ser ut. Kanske på det sättet komma mer in i ett flyt i träningen. Jag hoppas att löpningen börjar fungera bättre, att det inte blir så att vartannat pass går bra och vartannat dåligt. Jag är ute efter mera jämnhet i min träning.

Hur var din oktober?

0

5 tankar kring ”Sammanfattning av oktober

 1. Kurre

  Relax, tror jag är ordet som gäller. Det är långt till nästa säsong och hungern infinner sig säkert. En orsak att du kan slappna av gällande tankarna om löpkilometrar är att då man ser din dagbok så är den ju inte tom precis, utan du uppehåller kondisen på många sätt.
  Så inget att oroa sig för!
  Kanske gnistan kan komma av t.ex. att i december kolla lite i de senaste Juoksija tidningarna om reklamer över kommande lopp inkommande säsong och pricka in något!?
  Lycka till!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack för din långa kommentar!
   Jag vet nog själv också att jag inte har något att oroa mig för, men det är alltid jobbigt när jag är inne i svackan. Jag tror en orsak till bristande motivation just nu är avsaknaden av ett mål. Direkt jag bestämmer mig för vad jag ska springa för lopp, kommer träningsivern och motivationen. Jag har något att se framemot och träna för

   Svara
 2. Trail & Inspiration

  Jag springer/tränar ofta på känsla och ”flummar runt”. 😉
  Tränar mest det jag känner för och tycker är roligt, just för att inte ha några förväntningar för dagen.
  Jag får iställer prestationsångest om jag sätter upp mål. (Tänk vad olika man är). 🙂

  Sedan tänker jag i ditt fall att din kropp kanske försöker säga dig något? Att den behöver en lite längre period med vila/lugnare träning, efter den urladdningen du gjorde. Som faktiskt inte är såå längesen.
  Periodisera och köra t.ex. styrka och yoga ett tag så kommer garanterat suget tilllbaka.

  Kram M

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Du är klok som en bok Malin! Jag tror faktiskt att jag ska satsa på styrkan och yogan ett tag, och ha löpningen vid sidan om. Springa om jag har lust, men inte ta någon press om jag inte springer

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *