För mycket yoga?

Jag vet inte om jag har gjort för mycket yoga, för mycket styrketräning för armar eller vad det beror på. Jag har alltså väldigt ont i min högra handled. Inte så att det gör ont hela tiden, eller påverkar mig, men smärtan finns där i bakgrunden. Plötsligt hugger det till om jag gör någon oväntad rörelse. Jag tror att det har att göra med kylan. Jag har annars också leder som knakar och nu när det är kallt är det som om det förvärras. Det säger knax knax knax i knän, axlar, fingrar och handled. Allt knakar och knäpper.

Det hjälper förstås inte att jag är svag i armarna och yogan som jag gjort den senaste tiden har varit mycket på handlederna. Mycket plankor, hunden och alla dessa armhävningar som jag försökte mig på förra söndagen. Kanske jag har gjort för mycket yoga och styrka? Kanske min stackars kropp inte alls förstod vad som hände, den som mest har varit van med att springa. Att den är ovan och därför protesterar även handleden.

för mycket yoga?

Dagens yoga blev något helt annat, med Adriene fortfarande och fokus på core, men på golvet. Inget tryck på handleden, utan nästan alla rörelser liggandes på golvet. Fokus på andningen och att göra rätt, istället för att göra så många crunches som möjligt. Långsamt, lugnt, men ändå med en tanke bakom rörelserna. Inte bara göra hipp som happ, snabbt snabbt snabbt, utan tänka på vad jag gör. Adriene är jättebra på att förklara tycker jag och visar alltid olika variationer. Man behöver inte göra det svåraste direkt, utan kan göra en enklare variant om man vill. Beroende på känslan i kroppen, energinivån och lusten.

Nu hoppas jag att min handled inte förvärras, utan att den bara reagerar mot yogan och styrkan. Jag ska träna annat nu i ett par dagar och så återkommer jag med en uppdatering senare.

2

4 tankar kring ”För mycket yoga?

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Tack för tips! Jag tror att en delorsak till mitt handledsproblem är yogan. Att jag gjort för mycket och för många rörelser med tryck mot handleden. Jag måste börja vara med noggrann med hur jag placerar händerna i mattan. Jag kanske inte ens har tänkt på det tidigare…

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *