Träningsmål december

Löpningen och träningen överlag känns bra just nu och för december tänker jag mig en liten utmaning. Istället för en julkalender som det finns många av, eller en yogautmaning som jag gjorde i fjol, tänker jag mig en löparutmaning. Hela hösten efter mitt maraton har det varit si som så med löpningen. Jag har sprungit, men korta och lugna pass. Statistiken talar sitt tydliga språk. Det har blivit 52 kilometer, 48 och 39 kilometer löpning under september, oktober och november. Mitt träningsmål för december är att springa 68,4 kilometer. Varför en så ojämn siffra?

träningsmål december

Statistiknörden inom mig märkte att det är den siffran som krävs för att jag ska ha sprungit 1100 kilometer i år totalt. Jag hade först tänkt att mitt träningsmål skulle vara 55 kilometer, men ni som fattar 😉 Mer än vad jag sprang i september, men inte något ouppnåeligt som t.ex 100 kilometer. Där är jag inte riktigt ännu. Det känns som ett rimligt mål. Mer än vad jag sprungit under hösten och något jag lite behöver kämpa för att uppnå. Samtidigt borde det inte vara några problem för mig, mängden är en bråkdel av vad jag sprang under sommarens månader då när jag tränade inför maraton.

Jag är på väg mot mitt mål. December fick en bra start, igår blev det 7,4 kilometer löpning. Eftersom zumban tog slut för säsongen, frigör det en extra träningsdag i veckan. Jag behöver egentligen inte förändra mycket i träningen för att uppnå mitt träningsmål. Jag kan träna som jag gjort hittills, bara förlänga löppassen lite. Min rundor har för tillfället varit mellan 5 och 7 kilometer, ungefär 12 kilometer i veckan. 68,4 delat på 4 är 17,1. Kan jag fast springa en 8 kilometer runda och en 9 kilometers runda i veckan är jag nästan där. Vissa veckor kanske jag springer tre gånger i veckan och då kan jag springa kortare rundor.

Jag är i alla fall ivrig på den här lilla utmaningen. Klarar jag av den blir nystarten nästa år inte lika dramatisk. Då är jag redan inne i ett bra flow med okej mängd löpning (för mig) och då är det förhoppningsvis lättare att öka på. Jag ska inte glömma bort styrkan och yogan, även om december blir mer av en satsning på löpning. Jag ska fortsättningsvis träna styrka en till två gånger i veckan och yoga en gång. Varva det med löpning enligt känsla och lust.

Har du något träningsmål för december?

2

4 tankar kring ”Träningsmål december

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Jag är riktigt ivrig med ny träningsutmaning. Det känns som om det var länge sedan jag hade en utmaning 🙂

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *