Sammanfattning november

November sa bara swoosch och så var det över. Jag hann knappt sammanfatta oktober, innan det var dags för en ny sammanfattning av träningen. Oktober blev en nystart i träningen efter maraton och även om jag tränade var det som om jag fick kämpa för att få till passen. Jag skrev då att jag ville styra upp träningen mer för november, göra en plan och få mer jämnhet i träningen. Hur har det gått?

Tja… Jag är långt ifrån toppform löpmässigt, däremot är känslan mycket bättre. Träningen känns rolig igen och jag är inne i ett bra flyt. Det rullar på och jag tränar varierat och det jag känner för. Det har blivit en blandning av zumba, styrketräning, yoga och löpning förstås.

Jag har sprungit två gånger i veckan och det har känts bra i kroppen. Passen har varit lugna, mysiga och med ingen press. Inga långpass, inga intervaller, utan bara kravlösa pass runt kvarteret ungefär. Ett pass blev ett riktigt tömma huvudet pass och då var farten högre än den varit under normala rundor. Jag har trivts bra med det här upplägget. Det är alltid roligt att springa, benen har varit pigga och jag har varit sugen på att springa. När jag följt mitt träningsprogram inför maraton är det inte alltid kul att springa, det ska bara göras. Nu har det bara varit roligt.

november 2018

Styrketräningen är där jag gått mest framåt under november. Jag har börjat strukturera upp passen mer och delat upp träningen i underkropp en dag och överkropp en annan. Jag är betydligt svagare i armar än jag är i ben. Så svag att jag fått problem med höger handled. Det verkar ha gett med sig nu som tur, men jag ska vara noggrannare hur jag placerar händerna vid yogan. Tack för tips!

Jag gillar styrketräningen mer och mer och det är alltid roligt att se framsteg. Roligt att känna sig stark och att inte få lika mycket träningsvärk efter ett pass som jag fick i början. Nu orkar jag programmen till slut, om jag tränar ben alltså, och jag kan öka på vikterna. Armträningen är den jag fortfarande är tvungen att kämpa med. Jag har inte hittat ett lämpligt program på min nivå. De jag försökt mig på har varit för tunga och svåra och jag har inte klarat av rörelserna.

Under december vill jag fortsätta i samma stil som jag haft nu. Träna kravlöst och variera träningen. Zumban tog precis slut för säsongen, men jag kommer att fortsätta med yoga, styrketräning och löpning. Träna ben och armar skilt och bli starkare i kroppen.

Hur var din november?

 

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *