Första passet i de nya skorna

För ett tag sedan skrev jag om att jag köpt nya skor på rean under Black Friday. Jag rekommenderar inte att göra som jag gjorde. Beställa skor via nätet utan att ha provat dem innan. Jag har haft samma modell tidigare och jag litade på att min fot eller skorna inte hade ändrat mycket sedan jag sist hade dem. Därför vågade jag beställa dem utan att testa först. Igår var första gången jag testsprang de nya skorna. Vad tyckte jag om dem?

Skorna som jag köpte är alltså Asics cumulus 20. Jag har tidigare haft 18 av samma modell och med dem sprang jag bland annat mitt första maraton. De är inte de lättaste skor jag har, men de har varit bra som mängdsko och för längre pass när jag vill ha mycket dämpning. Skorna känns kanske klumpiga och hårda vid första försöket och de är absolut inte för intervaller. Jag köpte dem med tanken att de ska bli mina mängdskor och för vanliga distanspass. När jag vill ha en basic sko utan extra finesser, som lätt vikt, trail eller isdubbar. För det syftet och för det priset jag köpte dem för, är de bra.

nya skorna

”hjälpredan”  är med som vanligt

Gårdagens testpass blev strax över tio kilometer. Första gången på evigheter sedan jag sprang så långt och känslan i kroppen var bra. Om det berodde på de nya skorna, eller om jag bara hade en bra dag, vet jag inte. Skorna förvärrade i alla fall inte känslan, jag märkte knappt av dem. Det är väl ett gott tecken när man springer i nya skor. Att man inte ens reagerar på att man har nya, utan bara springer som man alltid gjort. Jag tror att de kommer att fungera bäst på längre pass när jag vill ha mycket dämpning. När jag börjar bli trött och tekniken kanske inte är vad den borde, då kommer de att vara bra.

nya löparskor

1

2 tankar kring ”Första passet i de nya skorna

 1. Hannas krypin

  Snygga skor och vad bra att de passade dina fötter. Mina nya skor testsprang jag på Victorialoppet och vilket lopp jag gjorde. Det var såklart skornas förtjänst. 😛

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är konstigt egentligen hur mycket skor kan påverka känslan i löpningen. Jag tycker alltid att jag springer som bäst när jag har mina favoritskor på 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *