Skor versus dagsform

Hur mycket beror på skor och hur mycket på dagsform? Känslan i löpningen alltså. Jag vet att ifall jag är i dålig form hjälper inga skor i världen mig till att bli bättre, men ifall jag är i bra form kan ett par skor sinka mig? Jag har fyra par löparskor som jag varvar mellan. Ett par för snabba intervaller, riktigt lätta skor med lite dämpning. Mina favoriter. Ett par hyfsat lätta skor, men ändå uppbyggda med dämpning, mitt senaste köp. Ett par rejäla klossar, de jag sprang mitt maraton i, mest för långpass. Och så ett par som egentligen borde kasseras, men som är bra som mängdsko.

dagsform

Jag har märkt att jag springer som bäst, och med det menar jag snabbast, när jag har mina lätta skor på. Och som ”sämst” när jag har de tyngre skorna på. Jag vet inte om det är av en slump och beror på dagsform, eller om det beror på skorna. Jag vet att jag inte kan springa alla mina pass i lätta skor, speciellt inte långpass. Men det gör såå mycket för känslan i löpningen. Jag vill känna mig snabb och lätt i benen. Det i sig gör ju att jag orkar mer och springer snabbare. En boost för självförtroendet. Placebo-effekt och sånt.

Jag har ibland gjort misstaget att springa intervaller i mera dämpade skor. Jag tycker inte att mina intervaller går lika bra då. Igen en gång, jag vet inte om det berott på skor eller på dagsform. Kanske passet gått lika dålig oberoende av vilka skor jag haft på mig. För att dagsformen var dålig. Eller kanske gjorde skorna att passet gick sämre än det behövt gå, om jag haft ett par andra skor på. Eller kanske jag helt enkelt funderar för mycket 🙂

Hur tänker du kring ämnet? Har du ett par favoritskor?
1

4 tankar kring ”Skor versus dagsform

  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag gillar också att köpa nya skor, men det är ju rätt dyrt… Annars hade jag lätt köpt fler par hela tiden 🙂

   Svara
 1. Trail & Inspiration

  Känner igen mig i tankegångarna.
  Har ett par ultralätta Salming som har 0 mm drop. Men springer ibland liiite för långa rundor i dem, bara för att de är så jäkla sköna…! 😮 😀

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är svårt det där… Jag tycker bäst om mina lätta Adidas skor, men det är inte direkt gjorda för långpass, utan mer som intervallsko. Men de är så sköna 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *