Cykeldrömmar och vårkänslor

Direkt det blev vår och värme, blev jag sugen på att cykla igen. Förra sommaren cyklade jag mycket, eller nja, mer än jag gjort tidigare. Nu dyker mina cykeldrömmar upp igen. Jag drömmer om att susa fram längs med vägarna på en landsvägscykel. Jag funderar på att börja cykla till jobbet. Det fungerar att springa hemåt, så det måste ju gå ännu bättre att cykla samma sträcka.

Jag känner mig lite lost i löpningen för tillfället. Jag har inget spikat mål för säsongen, jag håller på med ett skilt inlägg om det. Kanske ett annat fokus i träningen skulle vara bra för mig? Som då till exempel cykling. Det är inte så att jag är omotiverad till att springa, men det är konstigt att inte ha ett tydligt mål för säsongen. Vad vill jag springa för lopp egentligen? Ska jag ens springa några lopp i år, eller ska jag i stället fokusera på annat.

cykeldrömmar

Jag längtar efter varmare temperaturer för att kunna njuta av cyklingen. Det är lite för kallt ännu. Jag vill inte behöva bylta på mig alla kläder jag har, det känns alltid kallt att cykla. Eftersom förra sommaren var varm, gick det bra att cykla. Det passade nästan bättre än löpningen och var en av orsakerna till att mitt maraton gick så bra.

Jag kommer inte att köpa en landsvägscykel (ännu), även om tanken funnits i många år. Jag måste först lära mig att tycka om cyklingen med vanlig cykel. Eller alltså, jag tycker ju om det nu redan, men en landsvägscykel är dyr. I dagsläget cyklar jag ändå inte såå mycket att det skulle vara värt priset. Om den bara står och samlar damm resten av året och jag cyklar en gång i månaden.

2

5 tankar kring ”Cykeldrömmar och vårkänslor

 1. Fredrika

  Så i en FB grupp att de tipsa om FB gruppen Naiset pyörittää o hemsidan fillaritori.fi. Var också en som skrev att en cross cykel kunde vara bra alternativ om man vill cykla hela året.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag har också kollat på crosscyklar och funderat på att köpa en begagnad cykel först… Men de är fortfarande väldigt dyrt med cykel tycker jag 🙁

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *