Springa utan pulsklocka?

Går det att springa utan pulsklocka? Jag har alltid, alltid, alltid klockan på när jag springer/cyklar, t.om när jag är på resa. Då brukar jag inte ha pulsbandet på, men klockan är alltid med. Jag är väldigt statistiknördig av mig, jag tycker om siffror och jag tycker om att kolla på statistiken.  Hur långt har jag sprungit, hur mycket, hur fort? Har det skett en förbättring eller försämring? Jag brukar göra månadssammanfattningar och ibland veckosammanfattningar. Jag går igång på siffror och att nå målsättningar med siffror. Springa ett visst antal kilometer innan året är över. Eller som nu, cykla 1000 kilometer innan jag får köpa landsvägscykel.

springa utan pulsklocka

Orsaken till varför jag undrar om det går att springa utan pulsklocka är för att i morse när jag skulle ut och springa, så hade den laddat ur. Och ja, jag erkänner, jag laddade den snabbt för att få igång den. Jag tänkte nämligen inte springa utan klockan. Hela rundan pep klockan till om att batterinivån var låg… Men batteriet räckte hela rundan och det blev över 6 kilometer registrerat.

Jag vet att det säkert vore bra för mig att springa utan klockan. Men en runda som inte är registrerad räknas inte 🙂 Just därför borde jag säkert springa utan klockan ibland. För att komma bort från såna fåniga tankar. För jag vet att det är fåniga tankar. Jag har ju ändå tränat och det är ju huvudsaken. Samtidigt tycker jag att jag inte längre är lika manisk med siffrorna. Jag kollar inte och jämför inte varje pass, men på det stora hela spelar det en roll. För tänk om det hänger på dagens sex kilometer om jag klarar mitt mål för året eller inte. Inte för att jag just nu har ett mål, men…

Jag kan springa på känsla och njuta av det. Mysrundor är det bästa som finns. Vill jag ändå att mina mysrundor ska registreras och bidra till statistiken? Klart det!

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *