Träningsplaner vecka 34

Träningsplaner vecka 34. Det var länge sedan jag skrev ett sånt här inlägg känns det som. Jag har väldigt goda nyheter och de kräver träningsplaner. Och mer tid och reflektion för att skriva ett inlägg om det, men snart snart…

Träningsplaner vecka 34

Måndag: löpning, norska intervaller
Tisdag: vila
Onsdag: löpning
Torsdag: styrketräning, plyometrics
Fredag: löpning, ”långpass”
Lördag: vila
Söndag: valfritt

Dagens träning är redan gjord, det blev norska intervaller. Även kallade för Marit Björgen intervaller. 4 gånger 4 minuter med 3 minuters joggvila mellan. Varje gång jag ska springa dem tänker jag, fyra minuter. Hur jobbigt kan det vara? Jätte jättejobbigt, i alla fall om jag tar i. Vilan blir inte till så mycket vila, eftersom det är joggvila som gäller. Pulsen går knappt ner, och jag hinner just och just förbereda mig mentalt till att springa fort igen.

träningsplaner vecka 34

Imorgon blir det en vilodag. Dels för att återhämta mig från dagens intervallpass och dels för att jag helt enkelt inte har tid. Jag ska jobba hela dagen. På onsdagen är jag ledig och då hoppas jag att jag har återhämtat mig från dagens intervallpass. Då är tanken att jag ska springa igen. Kanske intervaller, kanske något helt annat. Fredagen blir också en dag då jag planerar att springa. Jag kallar det för långpass, men egentligen betyder det bara mer än 10 kilometer. Inte standardrundan runt kvarteret, utan lite längre. Lugnt och fint, ingen press på tid eller tempo.

På torsdagen är planen att träna styrka i ett annat format, plyometrics. Min hatkärlek när det kommer till styrketräning. Flåsigt, mjölksyra, men bra träning för benen. Spänst och explosivitet, snarare än rå styrka.

Och var är yogan kanske ni undrar? Den hänger nog med fortfarande, jag har inte glömt bort det. Jag är faktiskt bättre på att stretcha och träna rörlighet. Jag har gjort mina rehabövningar. Yogan är tyvärr bara det första jag prioriterar bort när jag har ont om tid till träning. Söndagen känns som en bra dag för yoga den här veckan. Ett bra avslut på veckan med mycket löpning och hårdare träningspass. Få avsluta med något lugnt och avslappnande.

Vad är dina träningsplaner för veckan?

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *