Ny vecka och nya planer

Ny vecka och det är igen dags för mig att skriva om mina träningsplaner. Jag tycker att det fungerar bra för mig att skriva ut mina planer för veckan. Sen är det kanske inte alltid som jag håller mig till dem, men det är bra att ha en grundtanke i alla fall. Den här veckan kommer att fortsätta på liknande sätt som de två föregående veckorna. Inga nya planer än så länge.

Måndag: styrka, det tyngre passet
Tisdag: löpning, det viktigare passet
Onsdag: yoga
Torsdag: vila
Fredag: löpning eller styrka
Lördag: vila
Söndag: styrka eller löpning

nya planer för veckan

Även om jag inte direkt har några nya planer för veckan, betyder det inte att jag tänker göra exakt samma sak. Springa samma runda, träna med samma vikter, göra likadana övningar på det lättare styrkepasset. Jag menar bara att själva tanken bakom träningen är likadan. Jag tänker göra samma styrkepass för benen som jag gjort i två veckor, men jag tänker öka på vikterna. Tanken är att göra det passet i åtminstone två veckor ännu och sedan utvärdera igen. Har det skett en förbättring, vad ska jag behålla för övningar och vad vill jag ändra på.

Imorgon är tanken att springa. Det är kanske inte den smartaste idén att springa dagen efter att jag ökat på vikterna i benprogrammet. Jag kommer säkert att ha träningsvärk, eller i alla fall en tung känsla i benen. Men imorgon är jag ledig och jag vill gärna springa i dagsljus och utan tidspress. En njutrunda. Den här veckan blir det ingen zumba, vilket betyder att yogan gör comeback. Jag har inte bestämt mig för program eller pass ännu, men antagligen något lugnt och skönt för benen. Få sträcka ut dem och kanske bota den tunga känslan.

Efter onsdagen är träningsplanen lite öppen för veckan. Torsdagen blir vilodag, då finns det inte tid för någon träning. Det är jobb som gäller hela dagen, och en massa annat inbokat innan jobbet. Fredagen blir antingen löpning eller det lättare styrkepasset. Lördagen blir kalas och fester på löpande band och på söndagen kan det tänkas att jag är ”lite trött” efter festandet. Så kanske det inte blir någon träning alls den dagen. Vilket egentligen betyder att jag borde träna styrka på fredagen, eftersom det är viktigare än ett extra löppass…

Vad tränar du i veckan?

 

0

En tanke kring ”Ny vecka och nya planer

  1. Pingback: Ny vecka och nya planer - Bloggfeed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *