Hur går det med styrketräningen?

Hur går det egentligen med styrketräningen? Men tackar som frågar. Det går riktigt bra, även om jag inte skrivit om det på ett tag på bloggen. Jag följer fortfarande mitt program som jag började med förra hösten, men jag har ändrat det lite. Jag gör det inte lika ”strikt” längre, utan gör mer på känsla. Fortfarande många av samma övningar, och liknande upplägg, men jag blandar även in annat jag känner för. Jag brukar göra två gånger i veckan fortfarande. En gång med mer fokus på ben och den andra gången mer fritt.

Benen känns starkare och som om jag kan ha mer vikt, armarna känns fortfarande klena som spagetti. Samtidigt tänker jag att det inte spelar så stor roll. Det är inte armarna jag vill bygga upp, utan det är just benen. Jag har inte sprungit mycket på hösten och vintern, så det är svårt att säga ifall löpningen ändrats till det bättre. Ifall jag blivit starkare i löpningen. Det är därför jag har fokuserat på styrketräningen. Jag hoppas att det ska hjälpa mig i löpningen. Få mer kraft och power till steget. Orka springa längre och fortare, utan att benen stumnar.

hur går det med styrketräningen

Jag tänker fortsätta fokusera på styrkan ännu i januari och februari i alla fall. Träna styrka två gånger i veckan, och springa som tidigare. Jag siktar på att springa två gånger i veckan. I mars är planen att börja fokusera på kommande mål. Som jag inte skrivit om ännu på bloggen, men som jag redan formulerat för mig själv. Då hoppas jag att jag märker en skillnad i löpningen efter min satsning på styrkan. Från och med mars kommer jag att trappa ner på styrketräningen till en gång i veckan och börja lägga in med löpning. Då är det förhoppningsvis vår (HAHAA 🙂 as if) och jag kan springa i vårsolen på bara vägar.

0

En tanke kring ”Hur går det med styrketräningen?

  1. Pingback: Hur går det med styrketräningen? - Träningsfeed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *