Listan om huvudstäder

Med en resa på gång, vad passar då bättre än en recap över ställen jag besökt tidigare. Det här är en lista om huvudstäder. Jag hittade den hos Marias Memoarer och precis som hon har jag delat in den i kategorier. Huvudstäder jag besökt, huvudstäder jag missat trots att jag besökt landet i fråga och huvudstäder jag skulle vilja besöka.

huvudstäder berlin

Huvudstäder jag besökt

Helsingfors, Finland
Stockholm, Sverige
Oslo, Norge
Köpenhamn, Danmark
Tallinn, Estland
Riga, Lettland
Warszawa, Polen
Berlin, Tyskland
London, Storbritannien
Paris, Frankrike
Banjul, Gambia

Av dessa städer är Riga, Warszawa och Banjul de ställen jag spenderat minst tid i. Riga besökte vi under vår roadtrip genom norra Europa hösten 2016. Vi var i Riga max ett par timmar. Vi hann gå ett varv på stan, äta, men inte så mycket mer.

Warszawa har vi övernattat i under samma roadtrip, men vårt hotell låg utanför stan. Ungefär det enda vi såg av Warszawa var motorvägen och hotellet och hotellområdet.

Banjul visste jag faktiskt inte ens att var Gambias huvudstad, men där har vi varit när vi var på väg till Senegal. Plus att flyget avgick därifrån.

huvudstäder banjul

Huvudstäder jag missat trots att jag besökt landet

Vilnius, Litauen
Zagreb, Kroatien
Tirana, Albanien
Sarajevo, Bosnien
Aten, Grekland
Ankara, Turkiet
Canberra, Australien
Bangkok, Thailand
New Delhi, Indien
Wellington, Nya Zealand
Dakar, Senegal

Bangkok var ett av alternativen vi funderade på när vi bokade vår vinterresa. Det känns väldigt avlägset att vi skulle besöka några av de andra städerna på listan. Närmast är väl Aten då. Eller kanske Vilnius.

listan om huvudstäder

Huvudstäder jag skulle vilja besöka

Rom, Italien
Beijing, Kina
Tokyo, Japan
Kuala Lumpur, Malaysia
Moskva, Ryssland
Dublin, Irland
Prag, Tjeckien
Amsterdam, Nederländerna

Här blir det en salig blandning av städer. Många europeiska städer, mycket asiatisk storstad. Sedan finns det förstås en massa länder jag vill besöka, men kanske inte just huvudstaden i landet i fråga.

0

En tanke kring ”Listan om huvudstäder

  1. Pingback: Listan om huvudstäder - Bloggfeed

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *