Får jag köpa landsvägscykel nu?

Förra året hade jag som mål att cykla 1000 kilometer under sommaren. Eller egentligen under hela året då, men jag visste att jag inte precis skulle cykla mycket i säg november, så sommaren. Varför jag valde 1000 kilometer som mål vet jag inte, antagligen för att det var en jämn och fin siffra. Efter att jag uppnått mitt mål skulle jag få köpa en landsvägscykel. Då skulle jag vara säker på att jag faktiskt vill ha en, att jag tycker om cykling så mycket att det är värt att satsa på en cykel. Kan jag cykla 1000 kilometer på en vanlig cykel, då gillar jag cykling.

jag vill ha en landsvägscykel

Nå, sommaren kom och gick och mitt cykelmål blev den stora floppen för året träningsmässigt. Jag cyklade totalt strax över 300 kilometer. Inte ens i närheten av 1000 kilometer. Det här året har det varit en helt annan historia. Tack transportcykling till jobbet. Det bara rasslar in kilometer på cykelkontot. Jag hade inte ens ett kilometermål i år, men jag har redan cyklat över 1100 kilometer under maj, juni och juli. Får jag köpa en landsvägscykel nu?

Varifrån köper man en landsvägscykel? Jag tycker att jag hade problem med att hitta cykelkläder i butik, för att inte tala om cyklar. Visst fanns det Jopon, ”tantcyklar”, barncyklar och diverse annat. Men ifall jag vill ha en… Trek? Cervelo? Felt? Eller vad finns det ens för märken? Var köper man dem? På nätet? Och hur vet jag då om det passar? Jag vill prova. Jag har aldrig ens testat en racer. Eller köpa begagnat på Tori?

Hjälp mig! Ni är alltid så bra när det kommer till mina cykelfunderingar 🙂

 

2

18 tankar kring ”Får jag köpa landsvägscykel nu?

 1. Petra

  Härligt till alla ckllade kilometrar. Härligt !
  Jag köpte en bättre begangnad landsvägs cykel men har varit och hörtt mig för och nu har det kommit landsvägs cyklar med däck som man kan åka på grusväg på ochså. Prisen är allt från duktigt tusen lapp och uppåt. … och jag kollade med WM sport i Jakobstad . Hoppas du hittar en cykel du ska trivas med .

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är så fruktansvärt dyrt med cykel, även om jag skulle köpa en begagnad. Därför känns det extra viktigt att hitta rätt cykel, en som passar mig. Men det finns också såå många olika modeller och för olika ändamål.

   Svara
 2. Petra

  Jag har sett på find it att de ha bra med racers där, begangnade. Men det gäller att vara snabb för i år är det bra tillgång dem i år. Har du sett min på bloggen ? Och jag har precis bytt pedaler från vanliga till click modell och köpt skor till mig ochså. Och känsla att cykla blir en annan .

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag såg just att du cyklat över 100 kilometer! Wow! Jag funderar också på att byta pedaler och köpa cykelskor. Jag är lite rädd för click modellen bara, att ramla i någon korsning eller liknande

   Svara
 3. Petra

  Jag gjorde det en söndag i juni. Och är väldigt nöjd med den prestationen. Inte riktigt planerad rutt just den dagen men det blev så och vädret var härligt. Jag har ochså varit lite rädd för det där, att man glömmer att man sitter fast när man hastigt skulle behöva komma av cykeln. Jag tror det kommer med tiden och jag tror alla cyklister med click kommer ramla eller glömma sig någon gång.
  Jag har hittills kommit ihåg att clicka till sidan när jag skall lös och fokuserat mig.
  åt sidan innan du kliver av. Men får man panik så kan man säkert glömma
  Jag köpte mina nu i juli då de hade kamanj på xxl. min mtb har jag dubbelsidig trampa på och på racern bara click modell nu. men har inte varit så många ggr sen jag böt. Har kommit annat emellan så jag får ta igen det till hösten sen. click skorna kan man använda på spinning cykel ochså

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det är klart att man vänjer sig med skorna. En racer är ju annars också annorlunda mot en vanlig cykel och säkert något man måste vänja sig vid. Men ändå så lockar det nog väldigt mycket att köpa en 🙂

   Svara
 4. Fredrika

  Vi så i xxl för nån vecka sen sen en bra cross till helt ok pris, blev också godkänd av super cykel nörd pojkvännen fast inte var carbon. Tror den hette White Gx lite men hittar inte den på deras hemsida, bara pro modellen som är mycket dyrare o inte nå mycket bättre.

  Svara
   1. Fredrika

    Tycker det är själv är svårt att hitta o förstå vad skillnaderna är, o vilken typ växlar eller bromsar det ska vara.

    Svara
    1. hopihopi Inläggsförfattare

     Det är ju helt omöjligt 🙂 Jag vet inget om cyklar och tycker mest att vissa är fina

     Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det finns så många olika märken och modeller, hur tusan ska man veta vad som är bra och vad som passar en?

   Svara
 5. Petra

  Du hamnar nog besöka en cykel butik, berätta för honom eller henne var du tänkt cykla ? Enbart landsväg, kanske lite grusväg , terräng , bara terräng?Terräng cykling små hjul, landsväg eller distans cykling stora hjul.Jag har 29 ”på min mtb och 17.5 ”ram men idag heter de S,M och L beroende på din längd. Jag är ca 1.70 cm.
  De hjälper dig dig säkert. Du vet ju redan att du skulle vilja ha en landsvägs cykel eller racer… ut ifrån det så vet du ju redan en del. 😀lycka till skall bli spännande att se vad du kommer fram till.Jag gillar min mtb cyklar mer med den men gillar ochså racern. Den har bockstyre.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   OJ, tack för en massa tips! Jag vet att jag borde besöka en cykelaffär och att de säkert kan hjälpa mig. Jag blir alltid så förskräckt när jag kollar på pris bara. Det är mycket pengar att lägga ut. Sedan om jag kommer så långt att jag besöker en cykelbutik, kollar på cyklar, får hjälp, känns det som om jag ”måste” köpa en. Vilken ju självklart är fånigt, eftersom personalen bara gör sitt jobb med att betjäna mig 🙂

   Svara
 6. Petra

  Man blir halvt eller helt förskräckt då man ser priser , håller med dig 😀de är inte billigt men ändå en bra investering . För den håller en i form och man investerar ju i hälsan.. Roligt att cykla är det ochså man ser så mycket .Jag betalade ca 650 e för min mtb men så tog jag stänkskärmar , flaskhållare och stöd till så blev dyrare då och det är i billigare ändan av mtb ändå . För 2 år sen Men jag ångrar inte en dag .
  Så nytta med nöje .Jag har ochså den där känslan om att man känner lite köp press sen när de sen berättat om nåt man är intresserad i en halvtimme och så behöver man ännu fundera eller tycker allt är bra , utom priset…. 😀
  Jag antar du visar upp din cykel sen när du investerat …

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *