Hur många löparskor får man ha?

Hur många löparskor får man ha? Eller bör man ha? Orsaken till att jag frågar är för att jag är sugen på ett par nya. Ett till par. Jag har kommit fram till att jag faktiskt behöver ett till par, och inte bara vill ha.

hur många löparskor får man ha?

Jag har fem par skor, men det är egentligen bara två av dem jag använder. Icebugsen använder jag bara på vintern när det är halt. Förra vintern blev det inte använda en enda gång. Jag ska självklart spara dem, de kommer nog att komma till användning förr eller senare. Ett par gamla Asics ds trainer har jag bara haft när jag cyklat. De är så slitna att jag får skavsår av dem. Borde egentligen kasseras, men fungerar till cykling. Ett annat par Asics, också väldigt slitna. Dem har jag inte använt på länge. Mina absoluta favoritskor, mina Adidas Boston. Det tar emot att slänga dem, eftersom modellen inte verkar göras mer. Dem använder jag ännu, men de har också sett bättre dagar. Och så mitt senaste köp, ett par Nike Vomero. De skall sparas.

mina icebugs

Så. Jag tycker helt klart att jag får och behöver köpa ett till par löparskor 🙂 Jag är sugen på ett par snabbskor för intervaller. Liknande som Adidas Boston. Jag har funderat på olika modeller från New Balance och Adidas, men jag är även sugen på att testa Hoka eller Saucony. Det finns såå många modeller och märken att välja bland, och det är ju inte direkt gratis. Jag vill ha alla. Egentligen är det inte ens ett par snabbskor jag behöver, eftersom jag inte springer intervaller just nu. Kanske ett till par mängdskor skulle vara bättre? Eller får jag köpa två?

Vilka är dina favoritskor? Hur många löparskor får man ens ha?

2

8 tankar kring ”Hur många löparskor får man ha?

 1. Fredrika

  Jag drömmer om ett par trail skor från adidas. Har 3 par nu av märket on i olika modeller. On cloudflow är min favorit.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det märket har jag också kikat på. Har du köpt på nätet eller i butik? För jag hittar ingenstans att prova, tycker jag, kanske det har kommit nya modeller till butikerna nu till hösten

   Svara
 2. Michael Petersson

  Man får ha så många som man får plats med ?. Jag började springa igen för 3 veckor sedan, jag skyller på dig ?. Så otroligt skönt att springa.

  Svara
 3. Pia

  Jag har fyra par varav två är vintetspringskor. Mina absoluta favoritrr är Mizuno wave rider 23. De är mina snabbskor. Sedan har jag ett par Saucony Ride med lite mer dämpning som jag springer med om jag springer långy på asfalt. Sedan har jag ett par Icebugs med nabbar samt ett par Saucony vinterspringskor utan nabbar.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag har också haft ett par mizuno, jag kommer inte ihåg vad modellen hette, men jag tror det var wave rider. Den modellen passade inte mig, men det är tur att det finns så många olika skor så hittar alla sin favorit. Men det är kanske just det som är problemet också, att det finns för mycket att välja bland 🙂

   Svara
 4. J

  Springskor kan man ju inte få för många av 😀
  För tillfället har jag 5 par skor som jag varierar mellan, 1 intervallpar, 2 distans skor och ett par lånlänks skor. Sen till det ett par som jag springer med ibland men som egentligen borde pensioneras.
  Absoluta favoriterna är nog Nike zoom fly skorna, känslan är oslagbar då man springer i dem.
  Men Adidas boston modell finns ju nog ännu att köpa, kanske uppdaterad modell men finns att fås 😀

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Tack för tips! Jag har säkert missat att det finns boston modellen, jag tycker bara att det kommit en massa nya modeller. Jag har fortfarande nämligen inte köpt nya skor och det är sant att man aldrig kan ha för många par 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *