Veckans löpare

Veckans löpare är en lista jag hittade på maraton.se. Roligt med lite nya frågor om träningen, även om jag har fyllt i liknande listor tidigare.

veckans löpare

Veckans löpare

Vem är du?
Jag heter Heidi, är från Pargas, Finland. Bor i hus med man och två busfrön till katter. Är 36 år, men känner mig som 20 och ser ut därefter. Trasiga jeans och neonfärger är livet 🙂 Jobbar på café i ett köpcenter.

Hur länge har du löptränat?
Sedan 2012. Jag har aldrig varit en sån som springer, var alltid bland de sista i skolgympan när man skulle springa. Mina första löprundor bestod mest av gång, tills jag en dag plötsligt kunde springa längre. Minns ännu tydligt första gången jag sprang 10 kilometer. Jag var nästan hemma och klockan visade något kring 8 kilometer. Jag kände mig pigg och bestämde mig att idag skulle jag testa att springa 10 kilometer. Sprang några varv runt kvarteret för att landa på en jämn siffra och lyckan var total. Från att inte kunnat springa en kilometer, till att springa tio.

Vilken löpträning gör dig lyckligast?
Tidig morgonjogg på semestern, gärna på stranden. Springa innan allt och alla hunnit vakna, äta en god frukost i lugn och ro och sedan ha dagen ledig.

varadero beach

Vad vill du bli bättre på i din löpträning/träning?
Jag vill springa ännu längre och fler maraton. Jag drömmer också om triathlon. Löpningen är inget problem, cyklingen är inte heller ett problem, men den där simningen alltså. Jag hade redan börjat träna simning, innan corona, stängda gym och simhallar satte stopp för allt.

Vem är din förebild inom löpning/träning och varför?
Jag har ingen specifik förebild, men jag inspireras och följer många via sociala medier. Lina triathlet, har till exempel kvalat in till Ironman Hawaii, fatta hur svårt det är?!

Vad uppskattar du mest hos en träningskompis?
Jag tränar helst själv, är rädd för att sinka gruppen. Jag uppskattar att Sam följer med på lopp, som support och fotograf.

veckans löpare

Vilken löparpryl klarar du dig inte utan?
Min GPS-klocka. Alla pass ska registreras.

Vad äter du helst innan ett långpass?
Jag är så dålig på att komma ihåg att äta innan långpass, jag har fått betala för det många gånger i form av låg energi och av att gå in i väggen. Efter ett långpass däremot, äter jag vad som helst. Iskaffe, chips, bubbelvatten.

Vilket ord representerar bäst det du känner för löpning?
Lycka. Jag känner mig sällan så levande som efter ett tufft pass. Under mina löppass hinner jag också tänka igenom saker och jag kommer alltid på mina bästa idéer då.

Vilket mantra tar du dig till när det är tufft på träning eller tävling?
Jag är snabb, stark, snygg.

Vilken är den bästa effekten löpningen haft på dig?
Mer acceptans för min kropp. Det handlar såå inte om att hålla vikten, eller träna för att bli smal. De som tror det har inte fattat något, som om det är därför jag tränar. Nu handlar det mer om vad kroppen kan, och inte hur den ser ut.

Vilket var ditt senaste lopp och hur gick det?
Tallinn maraton, tio kilometer, förra hösten. Jag älskar Tallinn och har alltid kul där. Tiden är en bisak, för själva upplevelsen är bra. Folkfest, bra publik, minisemester och shopping.

veckans löpare

Vilket är ditt nästa lopp?
Jag har inget lopp inplanerat, allt är inställt. 2021, då jäklar.

Hur påverkar coronapandemin din löpning?
Jag har haft mycket lägre motivation till att springa på grund av alla inställda lopp. Det här skulle vara året jag sprang mitt tredje maraton och i stället har jag sprungit det minsta jag gjort på flera år.

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *