Inga krämpor efter testlöpningen

Två dagar senare och jag har inga krämpor efter testlöpningen av mina nya skor. Däremot har jag världens träningsvärk i överkroppen efter gårdagens styrketräning. Det kan jag leva med, det vet jag att går över. Huvudsaken är att skorna verkar passa mig. Att jag inte fick ont efter testlöpningen heller. Även om löpningen känns bra i stunden, kan det kännas i kroppen efteråt ifall jag sprungit annorlunda. Längre än normalt, snabbare, backar, med nya skor. Jag kan få ett molande knä, en ömmande höft, en ond fot. Oftast hjälper det med stretch och några dagars vila.

Jag försöker därför vara smart. Öka på försiktigt och inte springa för långt första gången jag springer i nya skor. Nu verkar de ju passa mig, men jag sprang bara fem kilometer. Det är ännu för tidigt för att uttala mig om de kommer att bli mina nya favoritskor eller inte. Jag ska testa dem på längre pass också, men jag tror att de kommer att passa bättre på kortare, snabba pass.

inga krämpor efter testlöpningen

Imorgon är planen att springa igen, men den här gången i andra skor. Se om det känns annorlunda att springa, ifall jag märker någon skillnad mellan skorna. Jag tycker att jag borde göra det, eftersom de skiljer sig åt. Ena paret är tänka som mängdsko och för långpass. Mycket mer dämpning och uppbyggnad. Mitt senaste skoköp är de lättaste skorna jag haft, knappt någon dämpning alls. Därför vill jag också vara nästan extra försiktig när jag springer i dem de första gångerna. Just för att de är så lätta och jag aldrig haft så lätta skor tidigare.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *