Kanske det är skorna i alla fall?

Jag har många gånger funderat på skor versus dagsform. Hur mycket av känslan beror på skorna och hur mycket hänger på dagsformen. Kanske det beror på skorna i alla fall. Jag tycker att löpningen oftast känns bättre när jag har ett par lättare skor på mig. Ifall jag till exempel jämför dagens löpning när jag sprang med mitt senaste skoköp, de lättaste skor jag haft och fredagens löpning när jag sprang i mina Icebugs. Då är känslan som natt och dag.

hur mycket beror på skorna?

Omständigheterna var rätt lika om jag jämför mat, sömn, vila och så vidare. På fredagen var det visserligen slaskigt och blött och därför sprang jag i mina Icebugs, men idag var det sen igen stormigt och kallt, så att. Tja. Kanske skorna hjälper i alla fall, till att få en bättre känsla? Ifall förhållande är liknande.

Jag vet att jag inte kan springa alla pass i mina lättaste skor. Skaderisken är större i dem när de knappt har någon dämpning, men det är ju alltid kul att känna att det går bra. I de skorna känns det som om jag flyger fram, jämfört med Icebugsen som känns som klossar på fötterna. Icebugsen är bra till mycket, men snabba är de inte.

Idag blev det igen en kortare runda för att testa mina nya skor. Lite över fem kilometer varav de två sista i ett snabbare tempo. Jag blev förvånad över hur mycket snabbare det gick. Jag brukar ibland trycka på lite extra mot slutet, men då brukar det gå i ungefär 6:20 tempo. Nu pinnade jag på i 5:40. När springer jag någonsin i 5:40 tempo? Liite tror jag nog att beror på mina nya, lätta skor.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *