Min decemberutmaning

Jag har haft utmaningar i december tidigare, ibland med yoga och ibland med löpning. Den här gången kommer min decemberutmaning vara relaterad till löpning. Löpningen har känts bra den senaste tiden och jag vill avsluta året på topp. Det här året har inte varit löpningens år och just därför vill jag försöka få ett bra avslut. Gå in i 2021 med en bra grund och ett bra självförtroende.

decemberutmaning

Jag hade först tänkt ha min decemberutmaning i tre delar, men jag har beslutat mig för att bara ha en del. Jag har lärt mig från tidigare utmaningar i december att december är den sämsta månaden för utmaningar. Just nu har jag tid, men snart är det jul och jag ska fixa med annat. Jobba mer, ordna med julklappar, baka, städa… Plötsligt har jag inte tid mer och min utmaning rinner ut i sanden. Eller det blir ett onödigt stressmoment. Något som ska göras ovanpå allt annat som också måste göras.

I år kommer min decemberutmaning vara att springa ett tvåsiffrigt löppass. Senast jag sprang tvåsiffrigt var den fjärde juli. Då sprang jag 10,1 kilometer. Löpningen har känts bra den senaste tiden, men passen har varit kring 7 kilometer. På måndagen sprang jag 8,4 och eftersom jag inte hade problem med distansen väcktes tanken om en utmaning i mig. Minst milen ska jag springa.

en mil löpning

Jag tror inte att jag kommer att problem med att springa milen och därför skulle jag kanske vilja ha en ”tuffare” utmaning. Del två som jag ursprungligen tänkte mig var att springa årets längsta pass. I mitten på maj sprang jag det enda passet som kan klassas som långpass i år, 13,8 kilometer. Jag skulle vilja springa längre än det, men det blir kanske för tufft. Att gå från sju kilometer till den dubbla distansen.

Normalt sett när jag brukar börja öka på distansen på mina rundor gör jag det med 1-2 kilometer per långpass per vecka. Om jag den här veckan sprang 8,4, skulle nästa vecka bli kanske 10, sedan 12, sedan 14. Det kan gå, men samtidigt vill jag också fortsätta med min styrketräning. Och inte addera onödig stress kring jul som att jag måste springa 14. Kanske jag bara håller min plan om att springa tvåsiffrigt och allt utöver det är extra. Det lär inte vara speciellt svårt att springa det längsta jag gjort på ett halvt år i alla fall.

Den tredje delen jag tänkte mig var att springa 87,1 kilometer under december för att få ihop totalt 650 på hela året. Njaa… Där är jag inte. Det skippar jag 🙂

Vad tror ni om min decemberutmaning?

1

4 tankar kring ”Min decemberutmaning

 1. Martina

  Lycka till,låter bra. Själv gör jag aldrig liknande saker för är rädd för att det då börjar kännas tråkigt att springa,eller så är det lättja. Jag är mer än nöjd då jag minst en gång per mån springer en 10km bara för att påminna mig om att det känns bra och jag orkar.För det mesta blir länkarna mellan 6,5 och 9km. Promenerar ofta 10-12km och gymmar ca2ggr/v. Det känns helt ok men kanske man borde utmana sig nångång?

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag har märkt med mig själv att jag behöver en utmaning eller ett mål för att hålla motivationen uppe. Speciellt i år med alla inställda lopp har det blivit den minsta mängd löpning på flera år. Visserligen har jag tränat annat, som en massa cykling på sommaren, men det är ändå löpning jag gillar bäst.

   Svara
 2. Martina

  Hmmm,få se kanske man ännu utmanar sig?men får nog bli nästa år.Lycka till iallafall med din utmaning.?

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *