Ska jag satsa eller inte?

Satsa eller inte satsa? Det är den stora frågan just nu. Löpningen känns riktigt bra för tillfället och det känns inte omöjligt att klara av den tredje delen av mitt decembermål. Den delen som kändes för svår för att ens ha som en målsättning. Nämligen att springa 87,1 kilometer under december för att nå upp i 650 kilometer på hela året.

satsa eller inte satsa

Jag har hittills sprungit 64,6 kilometer vilket betyder att jag har lite över 22 kilometer kvar att springa. Planen är att springa imorgon och en gång till den här veckan. Jag kan lika gärna göra det på nyårsafton som säg på söndagen. När jag ändå ligger så nära mitt mål och löpningen känns bra. Jag tror inte att det ska vara ett problem att springa 11 kilometer imorgon och 11 på torsdagen. Ifall jag väljer att dela upp det så. Ett annat alternativ är till exempel att springa ett lite längre pass imorgon, typ 12-13 och sedan bara behöva springa 10 på torsdagen.

Jag är så irriterande nära mitt mål att det känns dumt att inte satsa på att nå det. Samtidigt är det just kanske dumt att pressa sig själv i onödan bara för att få till en jämn siffra. Det är ju egentligen ingen skillnad på 647 och 650 kilometer ifall jag ser på helheten. Som om tre kilometer spelar någon roll. Det är egentligen först i slutet av november och nu i december som löpningen börjat kännas bra igen. Kanske jag riskerar att förstöra den goda känslan med mina fånigheter? Att istället för att avsluta året på topp med bra löpkänsla, där jag är nu, avsluta året med ett bakslag. Eller ännu värre, skadad.

Så, satsa eller inte satsa?

1

4 tankar kring ”Ska jag satsa eller inte?

 1. Martina

  Ja,en svår fråga.Själv springer jag ju mera oplanerat en 2-3ggr per vecka(+lite på gymmets springmatta) och jag bara kollar efter länken hur långt jag sprungit och puls och fart av nyfikenhet.Jag kollar aldrig nåt under länken och inte heller hur långt det blivit under veckan??Nån fix idée säkert hos mig.Tror löpningen skulle kännas mera som en prestation än en njutningsfull och rolig träningsform för mig om jag började kolla mera.
  Man måste bara fundera vad som passar en själv bäst så kroppen och knoppen hålls i bra form?Lycka till hur du än gör!?

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Just med löpningen brukar jag ganska noggrant följa med statistiken, men med övrig träning inte så mycket. Med styrketräningen gör jag mest övningar på måfå och räknar sällan repetitioner, utan gör det jag känner för och så många jag orkar ungefär 🙂 Jag har i alla fall bestämt mig nu för att satsa på att försöka nå mitt mål med löpningen

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *