En dag i Vasa

Jag flyttade från Vasa 2008 när jag blev utexaminerad från skolan. Jag var klar med både skolan och staden och ville hem till södra Finland igen. Det kändes aldrig som min stad och jag har inte gjort återbesök sedan dess. I och med att en utlandsresa inte har känts aktuell i sommar har vi istället hemestrat. Först Skärgårdens ringväg under del ett av min semester och nu under del två, Vasa.

en dag i vasa

Vi firade fem års bröllopsdag på fredagen och hade bokat rum på hotell Astor. Vi hade ingen egentligen plan för vårt besök i Vasa. Jag ville mest vandra runt och se vad jag kände igen. Vad som ändrats och vad som är lika. En nostalgitripp kombinerad med god mat och dryck. Och så ville jag äta på Hejm, men det ville tydligen alla andra också och det var fullbokat… Men Frans och Nicole var en väldigt positiv överraskning och rekommenderas.

Fredagen spenderades på stan. Vi vandrade gata upp och gata ner längs med torget. Samma gator som jag vandrat många gånger tidigare. Det har kommit såå många nya ställen. Restauranger, cafés, butiker, uteserveringar. Många ha flyttat och andra har slutat, men Fontana finns på samma plats.


en dag i vasa

På lördagen gick vi sedan i mina gamla bostadskvarter. Vöråstan och Brändö. Här fanns det en butik då, här var en pizzeria jag alltid hämtade ifrån, här var tvättstugan, här parkerade vi alltid bilen. Så mycket minnen och kul att vara tillbaka.

en dag i vasa

Vasa är en fin sommarstad och det var mycket folk i farten. Det var kul att komma tillbaka och uppleva det som turist. Vill jag bo i Vasa i framtiden? Troligen inte. Det är fortfarande samma ”fel” som tidigare. För långt borta från familj och vänner och körsträckan är jobbig. Hur kunde vi köra den flera gånger i månaden då?

vasa

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *