Börja om från början

Jag har försummat min styrketräning, jag har tränat det en gång den här sommaren. Tanken var ju att göra det oftare, men all annan träning har lockat mer. När det är soligt och varmt vill jag mycket hellre springa eller cykla. Nu har vädret varit lite sämre och då passar det bra med styrketräning inomhus. Tyvärr var min kropp inte med på noterna, vilket inte är så konstigt egentligen. Så som jag har slarvat med styrketräningen. Det kändes som om jag fick börja om från början.

börja om från början

Lättaste vikterna, övningar med bara kroppsvikt eller med det tunnaste minibandet. Benen skakade, armarna skakade, kroppen kändes svag och det krävdes inte mycket för att jag skulle bli mör. Jag skakar ännu också. Jag räknar med att ha träningsvärk imorgon. Och kommande dagar.

Nu måste jag skärpa mig med styrketräningen. Jag vill inte varje gång vara tvungen att börja om från början, utan jag vill utvecklas. Kunna använda tyngre vikter igen, inte bli lika trött lika fort och framförallt vill jag känna mig stark igen. Just nu känner jag mig bara svag. Hållningen är dålig, nacken värker och axlarna är spända. Benmusklerna är väl helt okej, för benen får jobba både när jag springer och cyklar, men allt det andra. Mage, rygg, överkropp. Där finns det mycket att jobba på.

Jag vet att jag behöver träna styrka. Det hjälper mig både i löpningen och cyklingen, plus att jag behöver det i vardagen för att orka. Jag blir lätt stel i nacke och axlar och hållningen blir som en ostbåge. Jag behöver stärka upp baksidan för att orka bära upp kroppen bättre. Inte nödvändigtvis få biffiga biceps (as if 🙂 ), utan mer vardagsstyrka.

Nu måste jag göra det till en rutin. En gång i veckan ska jag träna styrka, oberoende av väder. Jag behöver inte ha en träningsplan, men jag måste göra något. Punkt.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *