Gnocchi med tomatsås och mozzarella

Länge sedan jag kom med middagstips och recept. Ibland försöker jag göra det till ett veckotema på bloggen, men så kommer jag på att vi mest äter kyckling och ris och det är kanske inte så mycket att tipsa om. Men det här, det här ska ni laga. Gnocchi med tomatsås och mozzarella. Enkelt, snabbt och supergott. Receptet är härifrån från en av mina favoriter, Siri Barje. Jag har lagat många recept av henne. För fyra rejäla portioner, men snarare sex.

gnocchi med tomatsås och mozzarella

Gnocchi med tomatsås och mozzarella

1 gul lök
5 klyftor vitlök
4 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 krm chiliflakes
1 msk vitvinsvinäger
2 förpackningar hela konserverade tomater
salt, peppar
500 g färsk gnocchi
2 mozzarella
1 kruka basilika

gnocchi med tomatsås och mozzarella

Sätt ugnen på 200 grader.

Finhacka löken och stek den lätt gyllene i olivoljan i en ugnsfast gryta. Jag har ingen sådan utan stekte i en kastrull, för att sedan flytta över allt i en ugnsform mot slutet.

Finhacka vitlöken och ha i, stek i någon minut innan du tillsätter tomatpurén och chili och rör om. Ja det är mycket vitlök, men det gillar jag.

Tillsätt vitvinsvinäger och stek allt i ca två minuter. Jag hade balsamvinäger istället.

Häll sedan i de hela skalade tomaterna i grytan och lågt koka ett par minuter. Krossa sedan med en slev för att få ut all vätska. Salta och peppra.

Låt koka ordentligt i ca fem minuter.

Tillsätt sedan gnocchin och låt koka i ca två minuter. Här inser jag att jag inte hade gnocchi utan fylld tortelloni 🙂

Tillsätt eventuellt lite vatten om såsen är för fast.

Riv mozzarellan i bitar och vänd runt den ena mozzarellan med sås och gnocchi. Toppa grytan med den andra mozzarellan.

Ställ in i ugnen och baka i ca 15 minuter tills osten är gyllene.

Toppa med färsk basilika och servera.

 

4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *