Köttbullslåda med pasta

Torsdag och dags för ett middagstips igen. Jag lagar aldrig köttbullar på något annat sätt längre, efter att jag upptäckte detta supersmidiga recept. Köttbullslåda. Jag gillar enkla recept till vardags där allt lagas i en och samma form. Eller okej, pastan måste du koka skilt, men annars. En enda ugnsform. Receptet är från Pirkka, men jag skriver ut det här också. För fem portioner.

köttbullslåda med pasta

Köttbullslåda med pasta

400 g köttfärs
1 lök
½ msk olja
1 ägg
salt, peppar
2 förpackningar färdig pastasås, ostsmak
1 ask körsbärstomater
1 boll mozzarella
färsk basilika
350 g pasta

Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i olja i en stekpanna. Låt svalna. Jag brukar skippa detta steg och ha i löken rå, för orkar helt enkelt inte steka den.

Blanda köttfärs, lök, ägg, salt och peppar. Gör ca 20 köttbullar.

Och nu till det supersmidiga.

Häll pastasås i botten av en ugnsform och lägg i köttbullarna. Råa, de kommer att tillagas i såsen. I med körsbärstomater och mozzarella i bitar.

köttbullslåda

Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 25-30 minuter. Under tiden kokar du pastan.

Strö över basilika.

köttbullslåda

Ät och njut.

(Den kan bubbla över i ugnen, så det lönar sig att ha ett bakplåtspapper under som skydd)

1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *