Oia och Amoudi bay

De två sista dagarna av vår resa bodde vi i Oia, eller Finika för att vara exakt. Ungefär två kilometer från Oia centrum. Lugnare, men ändå väldigt nära.

oia

Oia är känt för sina blåa kupoler och för solnedgången och här var det mycket folk. Trånga, smala gator och gränder, mycket turister och varmt. Här finns inte havet och stranden att svalka sig vid, vill man simma får man göra det på södra sidan av ön. Hit kommer man för att njuta av utsikten och fota. Fota och fota och fota.

oia

Oia och Santorini överlag är inte känt för att vara en billig ö. Inte för barnfamiljer, utan lyxhotell och dyrare priser. Santorini extra, kallades det. I Oia fanns det lyxhotell att välja och vraka bland, men jag är ändå glad över att vi inte bodde där.

Det skulle aldrig ha gått att ha vår hyrbil där och att släpa på alla resväskor på de trånga gatorna. Nej tack! Det är kullersten, det är trappor och det finns ingen parkering. Dessutom var de lyxiga hotellen som marknadsförs att ha en egen private pool, inte precis avskida, för det går hela tiden turister bredvid och fotar. Där sitter du och äter frukost på balkongen, eller solar vid poolen och så kommer det ett gäng med kryssningsresenärer och fotar. Klättrar på taket för att få bästa bilden av solnedgången. Eftersom allt är uppbyggt i våningar, terrasser, ser du både dem under din balkong, och de över ser dig. Jättefint visst. Avskilt, inte det minsta.

oia
oia

Dag ett i Oia gick vi gata upp och gata ner på dagen. Upp till slottet, där bästa vyn för solnedgången skulle vara. På kvällen kom vi tillbaka för att beundra solnedgången. Den är så fin att den förtjänar ett eget inlägg.Dag två gick vi samma gator upp och ner. Tittade i butiker, shoppade, pausade i skuggan, köpte mer vatten. Fotade. Köpte mer vatten. Fotade lite till. Då gick vi också ner till Amoudi Bay. Vi har nog aldrig varit så här aktiva på en resa tidigare. Som vi gick. Som tur är det inget fel på konditionen, men även här rekommenderas bra skor. Det är trappor och det är långt att gå. Eller snarare, det är jättemånga trappsteg och var väldigt varmt.


amoudi bay

2

4 tankar kring ”Oia och Amoudi bay

 1. Martina

  Blir så ressugen då jag läser. Tur att vi äntligen har vår många gånger framflyttade resa framför oss i juli. Jag väntar sååååå!
  Trevlig midsommar!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Oj vad kul att ha en resa att se framemot! Jag längtar också iväg igen, fast vi just precis var på en resa 🙂

   Svara
   1. Martina

    Jag vet känslan😉Skönt att man kan resa igen Vi brukar alltid resa bort över jul men nu har vi varit hemma.Jag hoppas julen blir utomlands i år igen men vi får se.Mycket som händer i vår värld just nu.

    Svara
    1. hopihopi Inläggsförfattare

     Jag hoppas också på fler resor i år, det känns som om vi har två år att ta igen 🙂

     Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *