Och det regnar och regnar

Jag klagade inte värmen, för jag visste ju att det skulle bli så här. Regn, regn och ännu mera regn. Är ni nöjda nu? Ni som klagade över att det var för varmt när det var varmt i en vecka. Ge mig nu lite fint väder ens. Sommar tack! De senaste fem löppassen har sprungits i regn. Det har kanske inte regnat när jag startat, men förr eller senare regnar det.

Idag sprang jag i långa tights och långärmad tröja. På morgonen när jag for på jobb såg jag en löpare som sprang i vantar och jacka. Det hade väl i och för sig jag också gjort om jag sprungit så tidigt, det var typ tio grader ute. Nämnde jag förresten att jag fryser redan?!

Bortsett från att jag fryser och att det regnar, går löpningen riktigt bra. Jag hade säkert sprungit ändå, men nu måste jag. Ifall jag vill springa maraton i september, måste jag springa mina pass. Jag kan inte skylla på vädret och skippa passen. Regn eller inte, passen måste bli av. Därför tycker jag kanske också att löpningen känns bra just nu, för att jag har en rutin.

det regnar och regnar

Jag följer mitt program och springer intervaller två gånger i veckan. Plus långpass då förstås. Ett intervallpass med korta, snabbare intervaller, upp mot tre minuter. Och ett intervallpass med långa intervaller. Mera att nöta och höja grundtempot. Inte så mycket vila, men inte heller lika fort.

De är nästan min favorit just nu. Jag känner mig stark då. På torsdagen blev det över tolv kilometer i för mig bra tempo. 6 minuter i 7:00 tempo, 2 minuter i 6:00 tempo, gånger åtta. Jag tycker om den här typen av pass. Skulle det stå i programmet, spring tolv kilometer, hade jag gett upp innan jag ens börjat. Eller pausat och gått. På det här sättet springer jag bara en intervall i taget, fokuserar på att klara den och plötsligt har jag sprungit tolv kilometer.

Det enda lilla positiva med regnet är att när tusan sprang jag på en lördag efter jobbet senast? Normalt hade jag legat i solstolen hela dagen ifall jag var ledig, eller legat i solstolen efter jobbet. Och sedan farit till gästhamnen på en kall dryck eller två. Nu kan jag lika gärna springa och hoppas på bättre väder imorgon 🙂 Veckans träning är ändå gjord redan. Eller så får jag till ett bonuspass?

träna på morgonen

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *