Otur med vädret

Dagens löpning skulle vara ett långpass, men istället blev det en form av progressiva intervaller. Och som vanligt regnade det. Jag fattar inte hur jag kan ha sån otur med vädret.

Det var soligt och fint när jag startade. Jag hade solglasögon och solkräm på mig. Till och med nästan för mycket kläder på mig för det var så varmt. Då sprang jag ändå i shorts och t-shirt, men ett linne hade varit bättre. Jag har knappt hunnit springa tre kilometer innan det började ösregna. Sen regnade det hela passet igenom, för att ungefär direkt jag var hemma bli solsken och blå himmel igen. Resten av dagen har spenderats i solstolen. Jag förstår inte hur jag har sån otur med vädret? 

otur med vädret

Vad är då progressiva intervaller kanske ni undrar. Jag anser att det är när jag springer varje kilometer lite snabbare än den förra. Hela tiden öka tempot, så länge jag orkar, eller enligt en plan, säg åtta kilometer. Jag börjar i ett lugnt tempo, 7:00 ish, sedan nästa kilometer i 6:50, sedan 6:40 och så vidare. Ifall jag börjar på 7:00 och ska springa åtta kilometer borde den sista kilometern gå i 5:50. Det är fort för mig, speciellt när jag redan sprungit flera kilometer i ett snabbare tempo än mitt vanliga lunk.

Idag gick det inte riktigt enligt planen. Efter 6:20 tempo kunde jag inte längre öka, men istället sprang jag flera kilometer i det tempot. Totalt elva kilometer idag. Jag tror att regnet påverkade mig, plus att jag igen hade magbekymmer. Men imorgon är en ny dag och ett nytt försök till långpass.

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *