Nu ska jag bli stark igen

Det känns som om jag är igång med träningen igen, både med löpning och styrketräning. Nu är planen att jag ska bli stark. Starkare i alla fall. Som utgångsläget är, kommer det inte att krävas mycket. När jag skippat styrketräningen i flera månader och bara fokuserat på löpning, är jag inte direkt stark i kroppen.

Förra veckan blev det ett lugnt styrkepass för att komma igång. Testa på formen, ha lätta vikter, få övningar och repetitioner. Idag blev det ett tyngre styrkepass, mer som jag tränat tidigare. Innan maratonsatsningen. Vi kan väl säga som så, jag kände mig inte stark precis. Därför är planen nu att jag ska bli starkare.

jag ska bli stark

Tanken är att jag ska träna styrka åtminstone en gång i veckan, gärna två. Hela kroppen på samma pass. Basövningar som marklyft och knäböj, blandat med lite armövningar. Core och rygg. Beroende på hur det känns och hur jag kommer igång, kanske jag kommer att dela upp passen. Kanske jag får feeling och vill träna styrka fler gånger i veckan. Tyngre benövningar en dag, överkropp och core en annan dag. För tillfället ser jag det ändå som viktigast att jag kommer igång igen. Senare i höst kommer jag också att börja träna på gym igen, då kommer jag kanske att revidera min plan.

Det känns så skönt att träna igen, även om det är jobbigt förstås. Armarna skakar och benen bultar. Kroppen var helt mör efter mitt styrkepass idag. Jag förväntar mig träningsvärk imorgon. Det känns nästan som om jag har träningsvärk nu redan. Tre timmar efter träningen 🙂

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *