Jag behöver en ny pulsklocka

Tips till tomten, jag behöver en ny pulsklocka. Min Garmin har ju ganska många år på nacken och den har strulat tidigare också. Nu verkar den ha gett upp helt. Liknande fel som den har nu, har den inte haft tidigare.

Jag märkte det redan igår när jag skulle ladda klockan att något var fel. Annorlunda. När jag pluggade i klockan sa den bara Garmin och pep till. Precis som den brukar pipa när den tidigare haft problem. Efter lite pillande började den ladda och jag tänkte att allt var bra. Jag gissade att den säkert nollställt sig, men sak samma. Det gjorde den även på sommaren, så jag har oberoende inte ”rätt” statistik i klockan. Garmin connect funkar, det är bara klockan som inte har statistik.

ny pulsklocka

På morgonen när jag kopplade ur klockan sa den fortfarande bara Garmin. Hur jag än klämde och tryckte på de olika knapparna vaknade den inte till. Ingen klocka, jag kunde inte ändra träningsform. Det hände inget. Så jag pluggade i klockan igen, uppdaterade den och nu funkar den. Problemet är bara att den är nu på engelska. Fel dag, helt fel tid, inte bara tidszon utan klockslag. Allt är nollställt, jag har noll aktiviteter, inga rekord, inga pulszoner, VO2 max. Inget.

Jag tror att jag är tvungen att ställa in/ändra allt manuellt. Börja om från början. Då kan jag lika gärna köpa en ny pulsklocka och förhoppningsvis inte ha problem i framtiden. Jag sprang ju till exempel hela maraton utan att den hittade pulsen en enda gång.

Så vad ska jag köpa för klocka? Det har säkert hänt en hel del sedan jag senast köpte klocka. Kommit en massa nya funktioner. Jag behöver en som visar puls, sträcka, hastighet, som man kan ställa in intervaller. Det är väl ganska standard antar jag, men också kanske det jag mest skulle använda. Kanske jag skulle vilja ha en som jag kan simma med. Multisport. Löpning, cykling, simning.

Vad har du för klocka? Tipsa mig!

2

2 tankar kring ”Jag behöver en ny pulsklocka

 1. Bogart

  Det är den tillverkare som har den bästa appen som man kanske skall välja. Vilken den är vet jag inte, själv använder jag Suunto. Samma gränssnitt som SportsTracker. Men appen är viktigast, det är den du skall använda. Med de moderna klockorna flyttas träningarna automatiskt och trådlöst till telefonen. Alla klockorna gör samma sak, de samlar in data. En relevant fråga om klockan är hur den mäter pulsen, med bälte eller direkt från handleden. Själv föredrar jag bälte, det är säkrare och fungerar bättre med mycket kläder på, skidåkning etc.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag tror nog att jag vill ha en klocka som mäter pulsen via ett bälte, jag tror den mäter pulsen mer korrekt så. Jag tror jag måste kolla på olika klockor och modeller, jag tror det har hänt mycket sedan jag senast köpte klocka 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *