Varför det är bra med träningsdagbok

Älskar sol, värme och semester. Det är en fantastisk kombination. Jag tycker till och med att jag inte påverkas av värmen lika mycket mer, men det är ändå en viss skillnad att springa ett lugnt pass när det är 20 grader, mot att springa ett långt pass i 27 grader. Eller tuffa intervaller när svetten rinner så fort jag stiger ut genom dörren. Därför är det så bra med träningsdagbok, hur har jag tränat tidigare på sommaren?

varför det är bra med träningsdagbok

Jag är ledig ännu den här veckan och kan i princip springa vilken dag som helst under veckan. Problemet är bara att det lovas jättevarmt med start från idag och jag vet inte hur jag ska planera in träningen. Jag skulle vilja ha en vilodag efter långpasset och skulle helst inte egentligen springa det när det är som hetast. Då är det nästan spånbanan som gäller så att jag får vatten med mig. Men om det bara blir varmare för varje dag som går, kanske jag bara borde springa fler dagar i rad. Hellre göra passet med sämre kvalitet, än att inte göra passet alls. Eller?

När jag kollar tillbaka i min träningsdagbok från förra året, då tränade jag väldigt sällan två dagar i rad. Men sen igen, så var mitt största problem på maraton då att jag inte hade tillräckligt mycket mil i benen. Jag är nu redan före i träningsplanen. Jag har nu redan sprungit mer och längre långpass än jag gjorde förra året vid samma tidpunkt.

Det skulle kännas synd om jag inte tränade mycket nu när jag är ledig och har tid till det. När jag återgår till jobbet nästa vecka, då blir det automatiskt mindre träning. Det är nu jag borde passa på. Värme eller inte, flera pass i rad eller inte.

2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *