Nytt träningsupplägg

Jag tänker att jag ska ha ett nytt träningsupplägg för hösten. Kanske. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Planen är att jag ska ge det här med lågpuls en chans till. Jag har testat på det tidigare, men ger alltid upp innan jag ser resultat. Det är så frustrerande att springa långsamt och hela tiden hålla koll på pulsen. I något skede vill jag bara trycka på, springa fortare och inte bry mig om pulsen. Samtidigt vet jag att jag springer mina lugna långpass för fort och med för hög puls och att jag borde bli bättre på att ha en större variation. Lugnt och långsamt, och hårt och snabbt. Inte allt i samma mellanmjölkstempo.

nytt träningsupplägg för hösten

Så nytt träningsupplägg för hösten. Eftersom jag ändå inte har något lopp på kommande och inte behöver vara snabb just nu, kan jag träna på andra saker. Springa lugnt och långsamt, men länge. Grunduthållighet, basträning, zon 3. Enligt Garmin blir det zon 4 för mig när pulsen går över 146. Med andra ord borde jag vara under det ifall jag vill springa i lågpuls.

Idag sprang jag mitt första pass enligt min nya plan. Jag försökte springa långsamt, men ibland rusade pulsen ändå. Eller rusade är väl att ta i, men den var kring 155. Jag försökte få ner den genom att springa ännu långsammare, men ibland var jag tvungen att gå. Springa igen, gå lite, springa igen, gå. Det är just det här som är det jobbiga med lågpuls. Jag som vill springa, är tvungen att pausa hela tiden. Men med träning ska det bli bättre, och jag ska kunna springa längre sträckor.

Jag vet inte varför jag kallar det för lågpuls egentligen. Min nya plan är snarare att springa mina pass lugnt i zon 3. Jag kan kalla det för basträning. Grunduthållighet.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *