Mitt bästa brödrecept

Jag hoppas att ni alla har kommit i julstämning. Själv håller jag som bäst på att baka bröd. Det här är mitt bästa brödrecept och jag tänkte dela med mig av receptet här. Det är inte mitt eget recept, jag har hittat det på någon blogg tidigare. Minns tyvärr inte var mera, så skriver ner receptet här. För två bröd.

Mitt bästa brödrecept

7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
2 dl torkad frukt (jag hade aprikoser och dadlar)
1 dl blandade nötter
1 l filmjölk (eller surmjölk)
1 ½ tsk bikarbonat (soda)
2 dl mörk sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, frukt och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap i en annan bunke. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn, tjock smet.

mitt bästa brödrecept

Smörj två 1½ liters brödformar med lite olja. Fyll dem med smeten och strö över lite mjöl. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme. Täck med folie ifall de blir för mörka. Pröva med sticka så att de känns torra. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst fem timmar.

Jag önskar er alla en riktigt god jul!

0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *