Middagstipset

Nu har ni säkert alla vid det här laget ätit middag redan, men ta det här som ett tips. En av mina favoritmaträtter är soppa, gärna puré och med mycket smak. Soppa är väldigt enkelt att variera, lätt att laga och går oftast fort att laga också. Så mer soppa åt folket!

Dagens middag bestod just av soppa, ifall ni inte redan klurat ut det. Denna gång blev det batat (=sötpotatis) soppa, kryddat med chili och ingefära. Perfekt för en kall dag och nu i sportlovstider.

Här är receptet för ca. fyra portioner. Jag brukar inte vara så bra på att följa recept, så alla mått är på ett ungefär.

Du behöver:
1,5 kg batat
ca 1,5 liter vattenbuljong av nåt slag (jag använder kycklingfond, ca 2 msk)
1 tsk sambal oelek (här kan man ju sätta mindre/mer, använda färsk chili…)
1 tsk ingefära paste (eller färsk, jag har alltid hemma såndär kräm på burk)

eventuellt:
2 dl grädde
1 dl naturell yogurt
2 msk mögelost

Koka upp allt detta tills bataten är mjuk, 20 minuter kanske. Sen tar du fram din stavmixer/blender och kör tills det är puré. Jag brukar ännu tillsätta en burk grädde eller kokosmjölk för att få den extra krämig.

Idag serverade jag soppan tillsammans med en röra gjord på mögelost och naturell yogurt. Jag tog ca 1 dl yogurt och en liten bit ost och mosade/blandade ihop allting medan soppan kokade. Supergott med något salt till eftersom soppan i själv av ganska söt.

Smaklig måltid!

 

1

0 tankar kring ”Middagstipset

  1. Pingback: Mer soppa åt folket | hopihopi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *