Manly

Jag har fortfarande inlägg om Australien på kommande, men har inte riktigt haft tid att skriva och välja bilder. Den här gången tänkte jag fokusera på Manly, en halvtimmes båttur utanför Sydney. Jag hade aldrig hört om det tidigare, men Sam hade läst att där skulle vara bra snorkelmöjligheter. Dessutom skulle man få bra bilder av Operahuset och Harbour bridge, när man tog färjan dit.
DSC_0483
Vid hamnen var det bara att välja vilken färja man ville åka med, det fanns en massa olika bolag. Eftersom vi hade opalkortet, vilket är ett laddningsbart kort som fungerar på såväl tåg, buss och båt, så valde vi de gröna färjorna som syns på bilden ovan. Vi var två gånger till Manly, båda gångerna på en söndag och let’s just say. Det var ganska mycket folk på färjan…
DSC_0180DSC_0184DSC_0187DSC_0190
Vid hamnen på Manly var det igen en stund av yrande. Vi visste inte riktigt vart vi skulle gå och det bara vällde folk från alla håll och kanter. Sam hade läst att Manly skulle vara bra till snorkling och att det skulle vara lugnt där. Nu är det tydligen skillnad på vad som räknas som en lugn strand i Australien mått och vad jag och Sam klassar som en lugn strand. 🙂 Sen hjälper det ju kanske inte saken att vi var där på söndagar, då säkert många var lediga.
DSC_0191manly wharf
Det var till sist lätt att hitta till stranden. Det var bara att följa folkströmmen längs med huvudgatan. Gatan var ett riktigt turiststråk, den var kantad med butiker som sålde det mesta som kan tänkas behövas för en dag på stranden. Hattar, solglasögon, bikinin, handdukar, solkräm… Plus en massa souvenirer från Australien.
manly strandDSC_0194DSC_0196
Från Manly beach gick vi sedan längs strandpromenaden till den mindre Shelly beach. Det var den stranden som skulle vara lugn och bra att snorkla vid. Båda gångerna vi var där så var stranden fullsmockad och inte precis vad jag skulle klassa som en lugn strand. Fast om man jämför med Bondi beach, så visst… Längs med strandpromenaden såg vi en massa ödlor. Så många att vi till sist inte ens reagerade på dem längre, vi var helt enkelt vana vid att se dem.
DSC_0198DSC_0200
Den första gången vi var på Manly gick vi mest runt på ön och stannade en stund på stranden. Då blev det inget snorklande, vi hade inte ens grejerna med. Andra gången vi var där så snorklade Sam en stund. Det blåste för mycket och var för dålig sikt och för mycket folk i vattnet helt enkelt. Lite av en miss. Manly i sig var jättefint och helt klart värt besöken, men snorkling blev det inte mycket av och det var väl därför vi ursprungligen for dit.
DSC_0208DSC_0212
Men jodå, fina bilder av Operahuset och Harbour bridge blev det.
DSC_0216dsc_0227dsc_0174

0

0 tankar kring ”Manly

    1. hopihopi Inläggsförfattare

      Där var så fint och jag drömmer mig hela tiden tillbaka. Speciellt nu när det är snöstorm ute och våren och sommaren känns långt borta…

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *