Vi fortsätter att äta vegetariskt ibland och gårdagens linsgryta var en riktig höjdare. Snäll som jag är delar jag med mig av receptet. Tyvärr kan jag inte ta äran åt mig, originalet är härifrån, men som vanligt har jag modifierat lite. Jag skriver ner receptet så som jag gjorde.

Du behöver för fyra personer:

1 lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
3 dl röda linser
en sötpotatis (batat)
1 rejäl matsked röd currypasta
2 tsk ingefärspasta
2 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1 burk kokosmjölk
broccoli
200g  halloumi
kycklingbuljong (här inser jag ju att det inte är vegetariskt, men…)
olja för stekning

20170423_172648

Hacka löken, vitlöken och morötterna. Stek i lite olja i en kastrull. Häll på 1,5 dl vatten och låt koka i ca 10 minuter. Mixa alltsammans till en puré i en blender eller med en stavmixer.

Lägg i linserna och den tärnade sötpotatisen. Tillsätt buljong (jag hade en matsked kycklingfond), currypasta, ingefära, sambal oelek och spiskummin. Häll på kokosmjölk och koka ihop till en gryta.

Jag använde okokta linser, enligt paketet skulle de koka i 15 minuter. Det stämde ganska bra och sedan var även sötpotatisen mjuk. Jag fick tillsätta ganska mycket vatten eftersom linserna gjorde att det hela tjocknade rejält.

Mot slutet av koktiden lade jag i broccolin i bitar så att även den blev mjuk.

Stek upp halloumi i en stekpanna.

Servera med t.ex quinoa.

linsgryta

Smaklig spis!

0