Tidsmål inför maraton

Äntligen dags för mig att skriva det där utlovade inlägget om (tids)mål inför maraton. Det har tagit tid för mig att formulera tankarna, främst för att jag inte är säker vad jag vågar hoppas på för tid. Först och främst vill jag poängtera att bara själva genomförandet av maraton är bra, men sen samtidigt känner jag mig själv och jag vill ha olika mål. Jag tänker mig guld-silver-brons igen.

Träningsprogrammet jag följer inför maraton är ett program med en sluttid på 4:30. Mina pass som jag gjort har varit lite ditåt. Jag har inte alltid hållit tempot på intervallerna utan det har gått långsammare. Mina långpass där tempot ska vara ”så långsamt du kan” tror jag inte betyder 7:30-8:30 tempo. Nu kan jag springa långpass i snabbare snitt, men kanske det är orealistiskt att sedan springa ett helt maraton i betydligt snabbare tempo. En tid på 4:30 är väl medeltempo på 6:20?

Förra fredagen sprang jag lite av en testrunda. Tanken var att springa långpass och försöka öka tempot mot slutet. Försöka springa i 6:20 tempo efter att kroppen redan var trött och hade varit i gång en längre tid. Till min förvåning gick det ju. Jag kunde öka tempot och sprang några kilometer i 6:20-6:35 tempo. Det gav hopp om framtiden och att jag med rätt uppladdning kan orka längre i snabbare tempo. Då var det snarare energibrist som gjorde att jag tog slut och inte konditionen.

Så efter all denna bakgrundsinformation, vad har jag för tidsmål? Det är jätteskrämmande att skriva ut dem här på bloggen. På samma sätt som då jag outade om att jag skulle springa maraton.

Guld: under 4:30

Silver: under 5:00

Brons: genomförandet av maraton, målgång

IMG_20170531_141413_571

Fullt fokus som gäller nu i en månad. Jag vet att saker och ting kan hända och ändras ännu, men detta är i alla fall tankarna i dagsläget.

0

0 tankar kring ”Tidsmål inför maraton

  1. Pingback: Race report Paavo Nurmi maraton | hopihopi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *