23 kilometer

Idag har jag varit ledig och jag har därför haft möjligheten att springa och dessutom springa i dagsljus. Tyvärr sprang jag inte 23 kilometer som rubriken antyder, snarare blev det 5,5. Jag har inte kollat min statistik på länge, över hur mycket jag sprungit per vecka eller per månad. Jag vet att det inte är mycket, när jag främst gjort yoga den här månaden.

23 kilometer

Det visade sig att jag bara sprungit 23 kilometer under hela december. Eller tja, hittills då, men ändå. 23 kilometer. Tjugotre. Det brukar jag i normala fall springa på en vecka och då räknar jag det som en ”vilovecka”. Jag kollade längre bak i statistiken och jag hade senast sprungit  över trettio kilometer per vecka i slutet av augusti (!) Det är inte så att jag inte har sprungit, men med ett löppass på 6 kilometer per vecka, blir det inte mycket löpning i december.

Men 23 kilometer alltså! Jag är fortfarande chockad över hur lite det är. Med den mängden springs det inga nya maraton nästa sommar. De senaste månaderna har jag sprungit 68 km (november), 78 (oktober) och 61 (september). Augusti var den senaste månaden jag hade en bra träningsmånad enligt mina mått med över 120 kilometer per månad. Vilket inte är konstigt eftersom jag tränade inför Tallinn halvmaraton då.

Jag skrev tidigare om att jag var inne i en svacka i min träning. Jag har kommit bort från det och tränar, men det är som om jag inte kommit igång ”ordentligt”. Jag springer bevisligen, jag tränar styrka, jag yogar, men… Jag tycker att jag får kämpa mycket mer för att få till det. Passen har varit kortare och lättare än jag brukar springa och statistiken visar det. Det har mest varit mysrundor. Jag har inte sprungit långpass på evigheter, inte intervaller, jag har knappt sprungit över 10 kilometer.

Jag försöker att inte stressa över det. Jag vet att yoga också är bra för mig och att jag knappast tappar mycket av konditionen. Jag har inget lopp inplanerat, även planen är att springa maraton igen nästa år. Samtidigt vet jag också att jag har grunden och jag snabbt kan träna upp mig igen. Men lite chockad är jag i alla fall…

 

0

4 tankar kring ”23 kilometer

 1. Maria

  Jag har inte heller sprungit lika mycket i december, och mina pass har mest blivit ostrukturerade ”myspass”, och så trail. Men så där ur ett rent hälsoperspektiv tror jag faktiskt att det kan vara bra med såna perioder också, jag menar eliten periodiserar ju också sin träning 😉 Sen är det ju skönt med yoga för kroppen också så jag skulle säga att du inte ska oroa dig, du kommer nog igen med löpningen sen!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag tänkte göra en klassiker. Nytt år och nyårslöften: Nu ska jag börja springa. Typ 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *