Linsbiffar med morot och paprika

Ibland blir jag bara sugen på något, utan att veta varför. På söndagen fick jag för mig att jag skulle laga linsbiffar. Jag har aldrig ätit det förut (tror jag), men jag gillar linser. Jag gillar dessutom biffar av olika slag, så att linsbiffar skulle vara gott var jag säker på. Efter lite googlande, hittade jag ett recept jag ville testa. Det verkade enkelt och gott och för en gångs skull har jag följt receptet rakt av. Här är receptet för den som vill testa. För 12 biffar.

Linsbiffar med paprika och morot

3 dl torra röda linser
1 stor finhackad klyfta vitlök
1 gul lök
2 morötter
färsk persilja, basilika, timjan, oregano och rosmarin (här fuskade jag och hade bara basilika)
1 bit färsk chili
1 hackad röd paprika
salt och peppar
olja att steka i

Blötlägg linserna i ordentligt med vatten i 1-2 timmar. Gärna i två timmar. Häll av vattnet och mixa till en slät smet. Riv ned morötter. Hacka kryddorna, paprikan, chili, vitlök och lök och tillsätt. Smaka av med salt och peppar.

Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja.

linsbiffar

Just dessa på bilden ovan har lite spruckit, men överlag höll de ihop jättebra. Även utan ägg och skorpmjöl (ströbröd) som man tillsätter ifall man lagar med köttfärs. Inte ens ost för att binda ihop dem.

Jag åt mina med quinoa och yogurt. Men jag kan tänka mig att en fetaostkräm hade passat utmärkt också.

Smaklig spis!

0

4 tankar kring ”Linsbiffar med morot och paprika

 1. Helena

  Jag funderar på bönbiffar. Tänker mycket på att börja äta mer vego men väljer tillslut ändå den enkla vägen – det invanda. Dina biffar ser jättegoda ut! 🙂

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Bönbiffar var mitt andra alternativ, nästa gång får det bli det 🙂
   Det är lätt att alltid handla det man alltid gjort, men jag tycker att jag börjar ha ganska många bra och goda vegetariska recept på lager. Det blir inte kyckling eller köttfärs till middag per automatik mer

   Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Det var riktigt gott! Och enkelt att laga. Det gäller ju att börja i tid när linserna ska blötläggas, men utöver det, var det lätt.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *