Träningen under en resa

Jag har varit på en hel del resor de senaste åren. Vi brukar alltid i alla fall fara på en resa per år, oftast fler. Till resor räknar jag inte de gånger vi är till Tallinn eller till Stockholm, för det är vi så ofta. Nu på onsdagen är det dags för nästa resa. Jag brukar inte ta någon stress över träningen under en resa, men med ett maraton på kommande kan jag inte bara strunta i den heller. Jag packar alltid med träningskläder, men träningen kan bli lite ditåt.

Jag gissar att jag inte kommer att springa långpass. Jag kommer knappast att springa intervaller. Styrketräning, nja, vi får se vad det blir med den saken. Det kommer istället att bli mycket vardagsmotion. Promenader, simning, kanske vi spelar minigolf eller tennis. Jag hoppas kunna springa på morgonen innan det blir alltför varmt. Jag hoppas att jag inte tappar bort mig. Jag minns när vi var i Grekland för ett par år sedan. Jag sprang upp och ner längs med strandpromenaden som var kanske 500 meter. Men visst kan man få till ett långpass på det sättet också.

Eftersom jag vet (gissar) att det inte kommer att bli mycket träning under resan, vill jag träna innan. Jag vet med mig själv att det tar ett par dagar för mig att landa efter resan också, och att det inte kommer att bli mycket kvalitativ träning direkt efter. Ibland beror det på jetlag, ibland är jag bara allmänt trött och sliten. Och så ska det packas upp, tvättas, städas… Plötsligt har det gått tre veckor utan ett ordentligt långpass och jag känner maratonstressen komma.

Imorgon är planen att få till ett bra långpass. Jag vet att mycket är mentalt. Kroppen orkar mer än jag tror. Löpningen har känts lite motig den senaste tiden och jag vill få en boost för självkänslan. Jag vill springa ett bra pass innan resan, och inte behöva tänka på det sedan. Njuta av semester och inte stressa över utebliven träning. Njuta av lugna morgonjoggar på stranden och veta att det viktigaste passet inför maraton är gjort.

Brukar du träna när du är på en resa?

Och om du springer? HUR gör du för att inte tappa bort dig 🙂

 

0

6 kommentarer

 1. Vad olika det är för jag springer mer än någonsin. Tycker det är bästa sättet för att upptäcka ett nytt ställe. Tappar jag bort mig (vilket är ofta) frågar jag om vägen och tillbaka har jag alltid kommit ☺. Lycka till med passen och ha en härlig resa 🙋🌊.

  • hopihopi

   12 juni, 2018 at 10:28

   De få gånger jag vågat mig ut på obekanta vägar, märker jag hur kul det är. Och det är kul att upptäcka en ny stad springandes. Kanske jag ska våga mig längre bort den här gången 🙂

 2. Nu reser jag inte så mycket, men sist vi var på Fuerte Ventura sprang jag på hotellgymmet och en tur på stranden. Sen tog min man med mig på en tur utmed en grusväg uppför berget. Jag har rätt bra lokalsinne, så jag virrar inte direkt bort mig. Annars är det ju bra att köra fram och tillbaka-stilen, även om den är tråkig.

  Skulle jag resa bort nu skulle jag satsa på yoga och FMTK-träning!

  Men som du också skriver, passa på att njuta av resan!

  • hopihopi

   12 juni, 2018 at 10:30

   Jag hoppas att det kommer att finnas ett utegym längs med strandpromenaden. Hotellet där vi bor har inte gym, så mycket vet jag.

 3. Jag är asdålig vad gäller att träna på annan ort än hemma.
  Möjligen hotellgymmen, men i övrigt ger jag mig sällan ut.

  • hopihopi

   12 juni, 2018 at 10:32

   För mig beror det på hur länge jag är borta. Är det bara ett par dagars citysemester, brukar jag inte ta med träningskläder. Är det för en vecka eller mer, brukar jag nog vilja springa. Eller träna något annat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Hopihopi

Tema av Anders NorenUpp ↑