Styrketräning, yoga och core

En av orsakerna till att jag tycker om bloggar är att jag lär mig saker. Både när jag läser andras bloggar och när andra läser och kommenterar min. Jag har gjort min styrketräning flitigt i flera veckor nu, jag har till och med börjat dela upp passen i överkropp och underkropp. Men min stackars core, är fortfarande lika försummad som den varit tidigare. Jag har skrivit om att jag gör yoga med Adriene och jag fick en kommentar om att personen i fråga gör Adrienes core program. Yoga och core, det måste ju vara en bra kombination. Jag gillar Adriene. Jag gillar yoga. Jag gillar inte core, men kanske yoga och core med favoritinstruktören är bra?

yoga och core

Idag var första gången jag testade. Det märktes att jag är dålig på övningar för magen och bålen. Jag måste ta och skärpa mig, för jag vet hur viktigt det är. Jag hade ingen kontroll på kroppen, jag skakade i armar och ben och hittade ingen balans. Speciellt i slutet av videon där det var olika variationer av sidoplanka hade jag svårt. Jag orkade knappt lyfta upp höften, för att inte tala om lyfta upp benet.

Videon var bara 20 minuter, men det var alldeles lagom. Tydligen kan man göra den flera varv ifall man känner för det. Nej 🙂 Jag orkade just och just hela programmet. Tänk att en så kort video, kan göra en så stor skillnad. Jag lär känna det i magmusklerna imorgon.

Vad som däremot är kul att märka, är att jag har blivit starkare i benen. Igår gjorde jag igen styrketräning för benen och jag kände mig stark. Som om det fanns power och som om jag kan öka på vikterna igen. Nästa vecka kanske?

4

7 tankar kring ”Styrketräning, yoga och core

  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag känner det också i magen efter mitt coreprogram. jag vet inte om jag vågar mig på fler 🙂

   Svara
 1. Trail & Inspiration

  Heja dig! 🙂
  Jag skulle också behöva fokusera mer på coren… *harkel*

  PS. Det finns ju flera olika svårighetsgrader på sidoplanka t.ex. Jag hoppas de visar de i videon så inte alla försöker sig på den svåraste och blir opepp? 🙁

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Adriene är nog jättebra på att visa olika varianter, men jag klarar knappt av den enklaste 🙂 Men det gäller att öva, öva och fortsätta öva.

   Svara
 2. Åsa och livet

  Yoga och core är grymt!

  När jag började på allvar för ett år sedan (vilket faktiskt var din förtjänst, ju!), då orkade jag inte kliva fram med foten alls när man skulle gå från Hunden och sätta en fot typ mellan händerna. Men det går nu. För det handlar ju också om core!

  Superbra jobbar av dig! Ska kolla det där passet! Fast hon har väl tusen olika coreprogram?

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Yoga och core är grymt! Jag måste bara påminna mig själv om det och kämpa vidare med passen. Komma ihåg att göra dem och inte låta det gå för lång till emellan

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *