Vardagsmotion i vinterväder

Inte all min träning går ut på att pressa kroppen med blodsmak i munnen. Faktum är att en stor del är mysrundor, lugna pass, bara för att det är kul. Vardagsmotion, rörelseglädje och vara ute i den friska luften. Jag sprang igår, men vädret fortsätter att vara fint. Svinkallt, men härligt. Såå härligt att vi idag passade på att gå på en promenad. Vardagsmotion när det är som bäst. Promenera i lugn takt, beundra utsikten och vädret. Mot slutet blev det lite raskare promenad, för en höll på att frysa ihjäl. Det spelar liksom ingen roll hur mycket kläder jag har på mig när jag går. Jag fryser alltid. Jag fryser i och för sig alltid, oberoende av väder.

vardagsmotion när det är som bäst

Vi var inte de enda som hade kommit på tanken att gå en söndagspromenad. Det var en massa folk ute och då bor jag ändå i Pargas. Här är aldrig folk ute 🙂 Fast när vädret är så här fint, gäller det att ta vara på tillfället. Vi gick vår vanliga rutt som vi brukar gå på sommaren också. Via båtbryggorna och hamnen, genom gågatan och stan, via centralparken och hem igen. Det är väl kanske inte mer än fyra kilometer, men det är alldeles lagom. På sommaren är det förstås trevligare att gå, då kan vi sätta oss på en parkbänk med en glass. Nu var nog glass det sista jag var sugen på, varm saft hade varit gott. Har jag förresten nämnt att jag fryser…

Men håll med om att det är fint? Snö, solsken och inte många moln på himlen.

5

2 tankar kring ”Vardagsmotion i vinterväder

 1. Julia

  Hej! har du tips på vad man ska tänka på om man vill ut och springa i riktigt kallt väder? har du någon max minusgrad? Jag tycker det är så svårt att springa när det blir kallt för andningen blir så annorlunda!

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Hej och tack för frågan. Jag brukar inte springa när det är minus 15 grader och kallare, men blåst (och snöstorm) spelar förstås också en roll. Jag brukar också få problem med andningen och luftrören om det är kallt.

   Mina bästa tips är att tänka lager på lager när det gäller klädsel. Underställ, knähöga strumpor, vintertights och vinterjacka. Buff i fleece kring halsen och upp mot munnen. Vantar med en sån där påse så att det blir till tumvantar. Varmare pannband eller mössa. Här har jag listat mina bästa klädtips –> https://www.hopihopi.fi/2018/10/30/kladsel-vid-vinterlopning/

   När det är som allra kallast brukar jag inte ha så stor press på löppasset. Inte springa intervaller, eller extra långt. Inte ha fokus på tempot, utan det viktigaste är att jag springer. Jag hinner maxa sedan när vädret är bättre 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *