Asics cumulus 20 recension

Jag har nu sprungit med mina nya skor i ungefär en månad. Vad tycker jag då om dem? Modellen heter Asics cumulus 20, det är andra gången jag har samma skor, men jag har haft många andra modeller av Asics tidigare. Jag rekommenderar inte att göra som jag gjorde när jag köpte dem. Beställa på nätet utan att ha testat skorna först. Den här gången vågade jag göra det, eftersom jag har haft samma skor tidigare. Jag vet min skostorlek när det kommer till Asics. Plus att priset var så billigt, att det inte skulle svida lika mycket ifall det visade sig vara ett felköp.

Blev det ett felköp? Nja… Jag har som sagt haft samma modell tidigare, då nummer 18, och jag vet ju hurudan sko det är. Jag visste att de inte är de lättaste skorna och de är inte tänkta för intervaller. Snarare ville jag ha dem för längre pass och som mängdsko. Ändå är det som om någonting inte stämmer med dem. De känns väldigt klumpiga och tunga. Hårda på något sätt och inte som en strumpa och som om de är gjorda för min fot.

asics cumulus 20

När jag skriver att jag har sprungit i dem i en månad, är det inte så att jag har sprungit varje pass i dem. Ett tag sprang jag bara i mina icebugs för att det var så halt ute, plus att jag också har andra skor som jag springer i. Jag har kanske inte ”sprungit in” dem tillräckligt för att kunna uttala mig. Det är inte så att jag får ont av dem, eller skavsår, eller blåsor, men… De kommer nog aldrig att bli mina favoritskor.

Jag är lite besviken på dem faktiskt. Främst för att jag just hade höga förhoppningar på dem att bli mina nya mängdskor. Den förra modellen jag hade var bra och jag sprang till exempel mitt första maraton i dem. Jag har varit ute efter nya mängdskor och skor för längre pass. Nu verkar det som om jag är tvungen att leta vidare. Jag kommer fortfarande att springa i dem och kanske de blir bättre med tiden, men just nu känns det bara blaha… Inte bästa skorna nånsin, men inte heller värdelösa.

 

 

2

2 tankar kring ”Asics cumulus 20 recension

 1. Kurre

  Hej, har du testat på Nike Air Zoom Pegasus 35? Finns också en Shield modell som ska hålla vatten rätt bra.
  Själv skaffa jag mina Pegasus 35or i höstas på väg till Vantaan maraton, tog dom direkt ur lådan och testa hur dom kändes. Gjorde ett snabbt beslut och sprang halvan i dom. Dom funka bra fast jag hade lite andra problem under loppet. Andra gången jag drog dom på fötterna var i Botniahallen i Vasa jultiden då jag sprang där inne 12 km. Mera erfarenhet har inte av dom ännu, men verkar lovande. Har från tidigare flere par Pegasus modellerna 32-34, men 35an känns som sagt lovande. På specialpris var dom då för halva priset = 60 euro.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag har faktiskt aldrig sprungit i Nike. Jag har alltid bara haft Asics eller Adidas, och Mizuno och New Balance som test. Jag har bara en sån bild av Nike att de inte gör mycket löparskor, utan mest sneakers. Kanske jag borde testa ett nytt märke 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *