Nytt träningsprogram

Projekt styrka fortsätter med ett nytt träningsprogram. Jag har behållit delar från mitt tidigare program, men eftersom jag tycker att jag blivit starkare, har jag delat upp det. Bara fokus på ben en dag, och fokus på resten av kroppen en annan. Orsaken är för att jag behöver högre vikter för benen, men fortfarande samma för överkroppen. Istället för att hålla på och växla med en massa olika vikter, plocka av och på från stången, väljer jag istället det här upplägget. Det blir ett effektivare och kortare pass. Längre är inte alltid bättre. Speciellt inte om hälften av tiden går åt till annat.

Det är kul med ett nytt träningsprogram. Det känns som nytt, fastän det är i princip samma som tidigare. Idag var första gången som jag testade det här upplägget. Jag har behållit alla mina benövningar från mitt tidigare program, men även lagt till några. Främst övningar för spänst och explosivitet. Step up på en bänk och enbensböj mot bänk.

Jag kommer att vara förvånad om jag inte har träningsvärk imorgon. Benen skakar fortfarande fastän det är två timmar sedan jag tränade. Det gjorde tydligen stor skillnad att lägga på mer vikt på stången. En annan kul sak som jag upptäckte, var att jag nog kan lägga på ännu mer vikt. Nästa gång sedan. För det kommer garanterat att bli en nästa gång.

nytt träningsprogram

Jag är väldigt ivrig på styrketräning fortfarande. Det är kul att märka skillnad och att jag blivit bättre. Det ger mig motivation till att fortsätta och försöka utvecklas. Bli bättre, starkare och förhoppningsvis även märka en skillnad i löpningen.

0

3 tankar kring ”Nytt träningsprogram

 1. Pingback: Nytt träningsprogram - Bloggfeed

 2. Maria

  Kul med nytt program! Här blir det inte mycket styrketräning för tillfället, mer än att bära bebis då ? Men för att jag överhuvudtaget ska få till någon träning är det nästan bäst att träna hemma, och därför undrar jag var du har köpt din skivstång med vikterna? Är den bra? Vilka är maxvikterna som följde med? Hantlar och några kettlebells har jag redan men skivstång skulle vara bra att ha.

  Svara
  1. hopihopi Inläggsförfattare

   Jag har fått min i julklapp, eller kanske det var till födelsedagen… Men det är en sån där vanlig som säljs på typ Tokmanni eller XXL. 20 kg är max, och för tillfället räcker det, men i något skede behöver jag säkert mer. Den fungerar just nu, enda problemet är när jag ska byta viktplattor. Jag tycker nästan det är jobbigare att få bort ”klipset/spännet” som håller plattorna på plats än själva träningen 🙂 Jag tycker den är trög att få hopklämd.

   Hemmaträning är bäst! Och träning med bebis är super, det blir också tungt i längden 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *