Heja Valio!

Som ni kanske vet använder jag mycket mifu i min matlagning. I något skede var det här till och med Mifubloggen. Mina överlägset mest lästa inlägg var recept på mifu. Mifu görs av Valio och jag har aldrig haft något att klaga på. Jag har snarare alltid varit väldigt nöjd med produkten. Jag har tyckt om smakerna, och det kommer hela tiden nya produkter att testa.

För kanske två veckor sedan lagade vi wok med mifu. Jag börjar alltid med att steka strimlorna skilt och sedan ta bort dem från stekpannan innan jag lägger i resten av ingredienserna. Nästan genast när jag började steka märkte jag att något var fel. Strimlorna blev till en enda stor klump och påminde mest om smält ost. Jag försökte separera mifun med en kniv, men det drogs hela tiden tillbaka till en  klump. Vi åt av woken, det var ingen fel i smaken, men konsistensen var underlig.

heja valio

Vi hade just precis köpt mifun, det var långt kvar på bäst före datumet. Det kunde alltså inte vara det som var felet. På lördagen kontaktade jag (äntligen) Valios kundservice via deras hemsida. Eftersom det var påsk dröjde det till tisdagen, alltså igår, innan de svarade. Jag skulle få tio euro hyvitys (vad heter det på svenska? reklamation?). Det för en produkt som kanske kostar tre euro.

Så här ska det se ut

Idag kollade jag på bankkontot och där låg pengarna. Heja Valio! Supersnabbt svar, bra hyvitys och snabbt in med pengarna.

Två tummar upp för Valio!

 

3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *