Wok med mifustrimlor

Det finns en ny smak på mifustrimlor, curry-honung, ute i butikerna och jag har länge velat testa. Recept på mifu verkar vara ett av de mest populära sökorden att hitta till bloggen (?), så varsågoda. Ännu ett recept med mifu, den här gången med mifustrimlor. För fyra rejäla portioner, eller kanske snarare till sex personer om man inte äter som en häst, som jag.

Wok med mifustrimlor

Du behöver:

1 paket mifustrimlor, curry-honung (eller valfri smak)
1 kinakål
4 morötter
3 vitlöksklyftor
3 chilin
1 påse fryst broccoli eller 1 färsk
1 påse frysta paprikastrimlor eller 2 färska
1 påse wokgrönsaker
4 plattor/rundlar nudlar

sweet chili sås
soja
saltade jordnötter

mifustrimlor

Strimla kålen och morötterna. Till morötterna brukar jag bara använda mig av potatisskalaren och strimla med den. Hacka vitlöken och chilin. Mina chilin var små, så jag tog tre. Jag gillar dessutom starkt, men ta vad du tycker är lagom.

Börja med att steka mifustrimlorna i lite olja i en stekpanna. Det går fort, tar bara några minuter. Ta upp från stekpannan och lägg i den största skålen du har. Det ska mycket grönsaker på ännu och det ska allt rymmas att blandas runt 🙂

Stek sedan i omgångar, paprika, broccoli och wokgrönsakerna. Varefter det är klart, lägg i skålen tillsammans med mifustrimlorna.

Stek kålen och morötterna till sist. Lägg i hackad vitlök och chili och blanda runt. Under tiden som du steker alla grönsaker, koka nudlarna. Jag hade risnudlar, men har även gjort liknande recept med andra typer av nudlar.

Blanda alla grönsaker, mifustrimlor och nudlar. Häll på sweetchili sås, kanske en deciliter och lite soja. Strö över salta jordnötter och servera.

Innan nudlar

Servera med mera chilisås och jordnötter.

Smaklig spis!

 

3

2 tankar kring ”Wok med mifustrimlor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *