Det är torsdag vilket betyder middagstips inför helgen. Vi äter mycket indiskt, ibland med kyckling och ibland vegetariskt. Jag försöker äta mer fisk, men oftast blir det samma recept om och om igen. Laxpasta, lax i ugn eller tonfisksallad. Det här är det bästa från två världar. Indiskt och mer fisk. Tikka masala med sej. Receptet är Pirkkas, men jag skriver ut det här också. För typ fyra portioner.
Tikka masala med sej
400 g fryst sej
1 lök
3 vitlöksklyftor
3 msk hackad ingefära
3 msk olja
3 msk tomatpuré
2 msk gul currypasta
2 tsk socker
1 tsk salt
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 dl yoghurt
koriander
ris
mango chutney
Ta fram sejförpackningen i rumstemperatur.
Skala och finhacka löken, vitlöken och ingefäran. Fräs allt i olja i en panna i cirka tio minuter tills löken är mjuk.
Tillsätt tomatpuré, currypasta, socker och salt och stek under omrörning i några minuter. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt sjuda under lock i tio minuter.
Skär de halvfrusna sejfiléerna i stora bitar. Lägg bitarna i tomatsåsen och låt sjuda under lock i ytterligare tio minuter tills fisken är färdig.
Vänd ner hälften av yoghurten och hackad koriander.
Servera med kokt ris, mer yoghurt och mango chutney.