Hur ska jag klä mig?

Med tanke på hur många år jag har sprungit kunde man ju tycka att jag lärt mig hur jag ska klä mig vid löpning. Men nej! Just nu är det dessutom den tiden på året då det varken är vinter eller vår, vilket gör det extra svårt att veta hur jag ska klä mig. Ska jag ha dubbskor eller inte? Vintertights eller vanliga? Tjocka vantar? Underställströja och buff, eller bara vanlig tröja och tjockare jacka? Eller kanske en tunnare jacka är bättre?

hur ska jag klä mig vid löpning

Idag hade jag i alla fall klätt mig helt fel. Jag hade alldeles för varmt och jag hade inte behövt dubbskorna. Det var klumpigt att springa i dem, för det vara bara vägar. Lite snömodd på vissa ställen, men ingen is. Jag hade lätt kunnat springa i mina vanliga skor och vid behov gått där det var mycket snömodd. Nu var det bara onödigt att springa i Icebugsen och förstöra dem på asfalten.

Klädseln då? Jag hade inte behövt den tjocka tröjan, vintervantar och vintertights. Kanske jag äntligen kan städa bort vinterkläder och istället plocka fram mina tunnare tröjor. Jag var genomsvettig idag när jag sprungit klart och idag var det inte ens sol. Jag längtar efter sol och värme. Att kunna springa i mindre kläder och vanliga skor. Att inte behöva fundera på hur jag ska klä mig, utan att det är vår. På riktigt. Inte som nu. Sol och värme ena dagen för att nästa dag vara minus tio och snö.

Trots fel skor och för mycket klädsel kändes löpningen bra. Det blev ändå över åtta kilometer idag. Dagens löpning plus onsdagens långpass har resulterat i en högre veckototal än vanligt. Jag är på god väg mot mitt marsmål.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *