Lasagne med kyckling och getost

Vem tycker inte om kombinationen kyckling och getost? Vem tycker inte om lasagne? En lasagne med kyckling och getost kan ju inte bli annat än gott. Nu kan jag tyvärr inte ta cred för receptet, utan det är härifrån, men jag skriver ut det här också. Ta och laga det här. Trust me, du kommer inte att ångra dig. För sex portioner, åtminstone. Och ja, som vanligt har jag modifierat. Jag skriver ut originalreceptet och sedan hur jag gjorde.

lasagne med kyckling och getost

lasagne med kyckling och getost

Lasagne med kyckling och getost

1 lök
1 burk (285g) soltorkad tomat
600 g kycklingstrimlor
1 kruka basilika
2 burkar tomatkross
2,5 dl grädde med ostsmak
½ tsk svartpeppar
2 dl mjölk
2 msk mjöl

10-12 lasagneplattor
90 g riven mozzarella
200 g getost
2 tomater

Skala och hacka löken. Jag hade även två klyftor vitlök. Stek kycklingstrimlor i lite olja i en stor kastrull. Tillsätt lök och stek en stund till.

Efter det här tillsatte jag två matskedar tomatpuré och rörde runt, och sedan på med lite vittvin. För det är så jag gör tomatbaserade såser. Ifall du vill följa receptet, kan du skippa detta och gå vidare.

Hacka eller strimla soltorkade tomater, eller köp färdigt hackade på burk. Hacka basilikan, jag hade ingen för glömde köpa. Tillsätt soltorkad tomat, basilika, tomatkross, svartpeppar och grädde i kastrullen.

Blanda mjölk och mjöl i en liten skål och häll i såsen. Låt puttra i cirka fem minuter.

Sen är det bara att göra lasagne.

Ungefär 1/3 sås, lasagneplattor, mer sås, lasagneplattor och så vidare. Översta lagret ska vara sås.

Skiva tomat och getost och bred över lasagnen. Nu när jag skriver ut receptet märker jag att man först skulle ha riven ost, och sedan tomat och getost. Jag gjorde tvärtom, och så hade jag parmesan istället för mozzarella.

Grädda i 175 grader i 40-45 minuter och låt allt vila en stund innan servering.

lasagne med kyckling och getost

Smaklig måltid!

Ifall du gillar lasagne, har jag fler recept på lager.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *